Știrea zilei

Protest masiv în România. Peste 250.000 de români au protestat împotriva Guvernului | VIDEO

Protest masiv în România. Peste 25.000 de oameni și-au strigat nemulțumirile timp de 6 – 7 ore în Piața Victoriei din București și au aprins lumânări în memoria tinerelor ucise la Caracal.

Patru persoane au fost duse la poliție, în timp ce altele 11 au avut nevoie de ajutor medical, cel mai probabil din cauza căldurii. Românii s-au adunat pentru a marca un an de la reprimarea violentă a protestelor diasporei din 10 august 2018. În Piață a cântat la pian celebrul Davide Martello, pianist german care a cântat în mai multe zone de conflict ale lumii. Pianistul a ținut să fie prezent la mitingul-comemorare, iar pentru aceasta și-a anulat mai multe concerte.

În timpul protestului, oameni au strigat în cor și numele Alexandrei și Luizei, cele două fete dispărute la Caracal. Aceștia au instalat și un altar pentru ele, dar și pentru victimele incendiului de la Colectiv, pentru că protestatarii consideră că ei au plătit cu viața pentru neglijența, incompetența și corupția celor aflați la conducere.

Ordinea publică a fost asigurată de sute de poliţişti. Jandarmeria a făcut declarații aproape din oră de oră, în încercarea de a demonstra transparență și profesionalism.

La protestul de anul trecut, au participat aproximativ o sută de mii de oameni.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Temperaturile caniculare şi vânturile violente fac victime în Europa | VIDEO

Sute de pompieri s-au luptat sâmbătă cu flăcările în peste 50 de incendii de pădure …