Știrea zilei

Patru persoane, printre care și o șefă de direcție din cadrul Primăriei, reținută de CNA | VIDEO update

Patru persoane au fost reținute pentru 72 de ore în izolatorul CNA, în urma perchezițiilor desfășurate la Direcția privatizarea fondului nelocuibil și la Serviciul cadastral teritorial. Este vorba de o şefă de direcţie, doi reprezentanţi ai unei agenţii imobiliare, dar şi un angajat al Agenţiei Servicii Publice. Bănuiții ar fi pretins bani de la persoane fizice şi juridice pentru soluţionarea diferitor probleme ce ţin de competenţa Primăriei sau a serviciilor cadastrale.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, şefa Direcţiei Patrimoniu Municipal din cadrul Direcţiei generale economie, reforme şi relaţii patrimoniale a Consiliului municipal Chişinău este suspectată că ar fi pretins sistematic diferite sume de bani de la persoane fizice şi juridice, pentru a urgenta eliberarea unor acte cu privire la prelungirea relaţiilor contractuale de locaţiune, privind exploatarea încăperilor nelocative din Chişinău.

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Vasile Chirilescu ne-a spus că este vorba de Maria Oneșciuc, care a fost surpinsă și de camerele video, în timp ce primea mită.

În aceleași dosare sunt bănuiţi şi factori de decizie ai „Agenţiei din Chişinău Capitalimobil” – întreprindere desemnată de către Consiliul municipal Chişinău drept responsabilă de organizarea licitaţiilor publice pentru obţinerea dreptului de arendă asupra terenurilor şi spaţiilor nelocative din capitală.

Reprezentanţii Agenţiei ar fi pretins şi primit bani de la persoane fizice şi juridice pentru a influența persoane publice din cadrul Primăriei Chişinău şi Serviciului Cadastral Teritorial să adopte acte de recepţie finală a obiectivelor şi să aprobe actele pentru vânzarea, fără expunere la licitaţie, a bunurilor imobile. Am încercat să aflăm reacția Agenției ”Capitalimobil” însă la numerele de telefon publicate pe pagina companiei nu ne-a răspuns nimeni la telefon.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Exclusiv: Detalii tulburătoare, povestite de moldoveni stabiliți în Italia | VIDEO

Oameni panicați, izolați în case, rafturi goale prin magazine și criză de măști în farmacii. …