23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Cine este procurorul numit șef interimar la PCCOCS

Interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) va fi asigurat de Ion Caracuian, șeful Secției Combaterea Torturii din cadrul Procuraturii Generale, scrie Ziarul Național. 

Informația a fost oferită Ziarului NAȚIONAL de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

„Unul dintre motivele acestei numiri ține de experiența domnului Caracuian în combaterea torturii în calitate de procuror-șef, componentă determinantă a competențelor PCCOCS. Numirea domnului Caracuian în această funcție are loc ca urmare a sistării executării Ordinului PG din 2 septembrie 2019 cu privire la dispunerea exercitării interimatului de procuror-șef la PCCOCS de către domnul Dorin Compan”, ne-a mai spus Gaitur.

Întrebat dacă interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA) va fi asigurat de Serghei Gavajuc, așa cum au transmis unele instituții media, reprezentantul Procuraturii Generale ne-a spus că nu are o confirmare în această privință.

Menționăm că procurorul general Alexandr Stoianoglo a dispus ieri verificarea activității Procuraturii Anticorupție și a PCCOCS începând cu anul 2016 și până în prezent. Șeful PA, Viorel Morari, a fost delegat, pe termen de o lună, la Procuratura Generală. Totodată, procurorul-șef al PCCOCS, Dorin Compan, a revenit în funcția sa de procuror în Procuratura Anticorupție. Viorel Morari a contestat în instanță deciziile lui Stoianoglo.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

O nouă imagine a coronavirusului, publicată de cercetători

La microscop, punctele galbene reprezintă particulele virale iar albastrul este suprafaţa celulei, potrivit presei internaționale. …