Știrea zilei

Cine este noul premier al Rusiei, desemnat de Vladimir Putin | VIDEO Update

Federația Rusă are un nou premier. Vladimir Putin a semnat decretul de numire al lui Mihail Mişustin în funcția prim-ministru, asta după ce Duma a aprobat candidatura acestuia. Ieri, Dmitri Medvedev și guvernul său și-au dat demisia, după ce liderul de la Kremlin a anunțat despre modificarea Constituției.

Desemnarea lui Mihail Mișustin în funcția de premier a fost susținută de 383 de parlamentari, iar 41 de deputați s-au abținut de la vot. Noul prim-ministru le-a mulțumit deputaților pentru sprijinul acordat și a dat asigurări că, în aprilie, când Executivul urmează să vină cu un raport în Duma de Stat, el va prezenta mai detaliat noul curs al cabinetului său de miniștri.

Observatori politici spun că alegerea lui Vladimir Putin pentru Mihail Mișustin, care nu are nicio greutate politică, indică faptul că premierul nu va juca un rol independent.

Mihail Mișustin este doctor în științe economice, a lucrat la una dintre cele mai mari expoziții de computere din Rusia. Din 1998 a ocupat diferite funcții în stat. De asemenea, Mișustin a condus Agenția Cadastrelor Imobiliare precum și Agenția Federală pentru Gestionarea Zonelor Economice Speciale. În 2008, a devenit președinte al grupului de companii UFG – una dintre cele mai mari companii din Rusia în domeniul gestionării activelor, investițiilor directe și fondurilor investiționale în colaborare cu Deutsche Bank.

Amintim că la 15 ianuarie, guvernul Rusiei a demisionat in corpore, în contextul unor schimbări constituţionale anunţate de preşedintele Vladimir Putin. În aceeași zi, liderul Ceceniei din Caucazul de Nord al Federației Ruse, Ramzan Kadîrov, s-a autosuspendat din funcție, din cauza incapacității temporare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Observatorul Seismologic din Iordania: Explozia din Beirut a avut puterea unui cutremur de magnitudine 4,5

Explozia de marți din Beirut a avut puterea unui cutremur de magnitudine 4,5, a calculat …