1 februarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Cine este noul director interimar al Penitenciarului 13

Noi schimbări la penitenciare, după liberarea condiționată a lui Vlad Filat. După ce ieri ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a schimbat șeful interimar de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), astăzi a fost numit și un nou șef interimar al Penitenciarului nr. 13, unde a fost deținut Filat, scrie agora.md.

În funcție a fost numit Tudor Morari, care a muncit în domeniu timp de 15 ani. Informația a fost confirmată pentru AGORA de serviciul de presă al ANP.

Amintim că fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, condamnat în 2016 la nouă ani de detenție pentru corupere pasivă și trafic de influență, a fost eliberat condiționat, pe 3 decembrie 2019, din Penitenciarul nr. 13 din capitală. Ulterior, ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, s-a adresat la Procuratură cu solicitarea de a fi investigată activitatea șefului interimar al Penitenciarului nr. 13, Andrei Saracuța.

Saracuța a luat locul fostului șef al Penitenciarului nr. 13, Igor Pântea. Pântea a demisionat la 4 iulie 2019, după care a dispărut. Anticoruptie.md scria, ulterior, că Pântea ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova și s-ar afla în SUA.

Amintim că, miercurii seara, Nagacevschi a anunțat că decizia de liberare condiționată a lui Filat va fi contestată de noua administrație a Penitenciarului 13.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ultima lună de iarnă va intra în forţe cu temperaturi generoase

Ultima lună de iarnă va intra în forţe cu temperaturi de până la 15 grade …