Știrea zilei

Cinci rute de microbuz din capitală și-au sistat activitatea. Cum au reacționat chișinăuienii | VIDEO

Începând de astăzi, microbuzele de pe cinci linii nu vor mai circula pe străzile Capitalei. Este vorba despre 50 de maxi-taxi-uri de pe liniile 108, 178, 135, 129 și 175. Administratorii curselor spun că au luat această decizie din cauza pierderilor financiare pe care le înregistrează în fiecare lună. De cealaltă parte, oamenii sunt nemulțumiți că, după ce au fost scoase microbuzele, sunt nevoiți să meragă pe jos distanțe lungi, până ajung la stația de troleibuz.

Municipalitatea susține că regiunile, pe unde circulau microbuzele de pe cele cinci linii, au fost asigurate cu transport, iar oamenii nu sunt afectați de aceste modificări.

ILIE CEBAN, viceprimarul Chișinăului: Cunoaștem ce se întâmplă și în funcție de reacția acelor administratori de rute, noi vom interveni prompt. Parcul urban de autobuze și Regia Transport Electric trebuie să cunoască, din oră în oră, toate rutele de microbuze MUSCĂ ca noi să știm unde să intervenim.

Totuși, unii locuitori din comuna Trușeni și orășelul Durlești, unde au fost scoase microbuzele de linie 135 și 129, spun că trebuie să meargă pe jos kilometri întregi până ajung la stația de troleibuze.

Satul e mare și troleibuzul circulă până în centru. Este foarte multă lume primprejurul satului și nu are cu ce veni în sat.

Noi venim doi kilometri din deal, pe jos, ca să ne putem urca, să ne putem deplasa la lucru. Este foarte greu.

Alții spun însă că nu sunt deranjați de modificările operate.

Nu mă deranjează deloc, deoarece ei își făceau de cap așa cum își doreau.

Ei și până acuma foarte rar circulau. Eu nu simt nicio schimbare. Persoanele care vin de la Dumbrava și au nevoie la Ciocana, sigur că o să simtă, pentru că este un drum foarte lung până la stația troleibuzului.

Totodată, oamenii se plâng că taximetriștii au profitat de situație și majorat prețul pentru o călătorie.

Taxiurile erau 20 de lei, dar acum au ridicat 30 de lei. E prea pipărat pentru noi. Pensia e de 1000 de lei. 

Aceștia spun însă că duc lipsă de pasageri.

Se urcă la troleibuz și se duc. Stau de la orele 6 și nicio comandă nu am.

Săptămâna trecută, 24 de microbuze nu au ieşit pe linie, timp câteva ore, în semn de protest față de refuzul municipalității de a majora tariful de la trei, la șase lei, sau de a le oferi subvenţii anuale.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cadavrul unui bărbat, depistat într-un ascensor dintr-un bloc de pe bulevardul Moscovei

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost depistat într-un ascensor dintr-un …