Știrea zilei

Cinci moldoveni, amendați pentru că au pescuit ilegal pește

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud au contracarat două cazuri de pescuit ilicit cu documentarea a cinci cetățeni moldoveni. Asupra bărbaților s-au depistat peste 150 de bucăți de pește de diferite specii, o barcă gonflabilă și două plase de tip monofilament. Incidentele au fost semnalate pe Sectorul Poliției de Frontieră Leova.

În primul caz au fost documentați doi locuitori ai orașului Leova, în vârstă de 53 și 58 de ani. Persoanele au fost reținute pentru verificări, în timp ce acostau cu ajutorul unei bărci gonflabile, pe malul iazului din apropierea localității Sîrma. Aceștia au reușit să prindă 132 de bucăți de pește, estimat la 14.000 de lei.

Alți trei conaționali, originari din satul Tochile-Răducani, raionul Leova, au fost surprinși de către polițiștii de frontieră în timp ce adunau plasa de tip monofilament ce măsura o lungime de 30 metri. 32 de pești erau încâlciți în acea plasă. Audiați, bărbații cu vârstele cuprinse între 35 – 62 de ani au comunicat că urma să împartă între ei peștele capturat, iar ulterior să-l folosească în scop personal.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au aplicat amenzi contravenționale conform art. 332 al. (1), pentru încălcarea regimului zonei de frontieră. La fața locului au fost chemați reprezentanții Protecției Mediului pentru cercetările de rigoare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Inspectoratul General de Patrulare a lansat o campanie împotriva încălcărilor în trafic | VIDEO

După două luni în care s-au ocupat mai mult de prevenirea răspândirii infecției cu noul …