Știrea zilei

Cinci elevi s-ar fi intoxicat la un cămin din capitală | VIDEO Update

Intoxicație în masă la un colegiu din capitală. Cinci elevi au ajuns noaptea trecută la Institutul Mamei şi a Copilului, după ce s-ar fi intoxicat cu vapori de vopsea, în căminul unde erau cazați. Din fericire, starea adolescenților este satisfăcătoare.

Condiţiile de trai din căminele studențești din capitală se pare că rămân o problemă nerezolvată. Se dă vina pe lipsa de bani. Recent, la Căminul Colegiului Tehnologic s-a vrut o reparație cosmetică, dar s-a lăsat cu o intoxicație în masă. Contactat de postul nostru de televiziune, directorul adjunct pe problemele de gospodărie din cadrul Colegiului Tehnologic, Valerii Brumari, ne-a spus că vinovat de ceea ce s-a întâmplat ar fi intendenta căminului.

VALERII BRUMARI, directorul adjunct pe problemele de gospodărie din cadrul colegiului: Eu am trimis lucrătorii să dea cu amestec uscat un perete de doi metri pe tre i. Dar, doamna de acolo, din cămin, s-a apucat să dea și scările, fiindcă erau lucrătorii. De ce totuși s-a făcut când copiii sunt la școală și nu când erau în vacanță? – Știți cum, când sunt în vacanță, vara – nu erau bani. 

Am contactat serviciul de presă al Ministerului Educației, pentru o reacție, însă nimeni nu ne-a răspuns la telefon. Varii Brumari ne-a mai spus că adolescenții au fost preîntâmpinați și rugați să treacă în alt cămin, aceștia însă nu au dorit. Potrivit lui, acum elevii sunt în siguranță, deoarece au fost cazați, temporar, în alt cămin. Brumari însă nu cunoaște dacă va fi cineva sancționat în urma acestui caz.

Contactată de noi, intendenta căminului unde s-ar fi intoxicat elevii, Diana Chilugi, ne-a spus să o contactăm mai târziu, că este ocupată, după care nu ne-a mai răspuns la telefon.

Potrivit medicilor de la Institutul Mamei și a Copilului, dintre cei cinci copii care au fost internați, doar unul mai rămâne spitalizat.

VALENTINA ROTARU, vicedirector medical, Institutul Mamei şi a Copilului: Acum în prezent doar unul a rămas la noi, cel care a fost internat în secția Toxicologie. Cei patru care au fost în unitatea de primire urgentă dimineață au fost externați în stare satisfăcătoare. 

Potrivit administrației colegiului, până acum nimeni dintre elevi sau părinții acestora nu s a adresat cu plângeri.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Deputatul Ștefan Gațcan a fost găsit la Iași | VIDEO

Deputatul Ștefan Gațcan se află la Iași și neagă faptul că ar fi fost sechestrat …