Știrea zilei

CHIȘINĂUL, ȘI AZI ÎMPÂNZIT DE CORTURI | VIDEO

Cele mai importante instituții ale statului, printre care și clădirea guvernului și azi sunt păzite. Executivul este înconjurat de simpli cetățeni, dar și de către mascați. Protestatarii spun că s-au săturat să trăiască în instabilitate și sărăcie.

În fața Curții Constituționale și Procuraturii Generale, corturile s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie. Zeci de protestatari continuă să fie nemulțumiți de situația politică din țară. Unii dintre ei de trei zile nu au mai dat pe-acasă. Oamenii spun că vor continua protestele, până când se va face dreptate.

„Vrem pensii. Copiii să stea acasă, să nu plece peste hotare, deoarece multe șotii fac când rămân cu buneii, deoarece buneii sunt bătrâni.”


„Dacă mai ținem ce dă Dumnezeu prin prejurul casei și mai dă Domnul se mai face o recoltă- mai ai cu ce trăi. Dar când te uiți, tot cumpărăm. Tot râsul care este adus de după hotare.”

„Vrem să fie pace și bine. Fără război, fără sânge. Să fie face și pensii și vrem bine să fie.”

„Ne aflăm aici de 3 zile. – Și cât veți mai sta ? – Vom vedea, cât vom mai rezista.”


Și în fața Guvernului spiritele sunt încinse. Zeci de mascați protejează intrarea în legislativ.

„O să stăm până când nu o să fie luate măsurile care trebuiesc. De ce au trecut 90 de zile și ei nu au ales Parlamentul, dar după ce au trecut 90 de zile ei au ales. De ce? Și încă noaptea. Asta este dreptate?”

„Ei sunt nelegitimi. CC a spus că nu sunt aleși legal. „


Amintim că primele corturi au fost instalate încă sâmbătă seara. Susținătorii democraților spun că nu vor permite miniștrilor aleși noaptea de către PSRM și Blocul ACUM să intre în principalele instituții ale statului.

Vicepreședintele Partidului Democrat, Andrian Candu, a declarat în cadrul unui briefing de presă, că protestele vor dura până când „cei care nu merită să se afle la conducerea țării vor pleca”.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Un moldovean a rămas fără un Porsche Cayenne de 100.000 euro

Un moldovean cu dublă cetățenie a rămas fără mașină, un Porsche Cayenne, în valoare de …