Știrea zilei

Chișinăul se transformă într-o adevărată gunoiște de mașini abandonate. Ce spune poliția | VIDEO

Chișinăul se transformă într-o adevărată gunoiște de mașini abandonate, care sunt lăsate să ruginească chiar în curțile blocurilor de locuit. Cum luptă poliția cu acest fenomen aflați în materialul nostru.

Pe când pentru unii procurarea unui automobil este un vis, alți șoferi își lasă mașinile abandonate în stradă sau în curțile blocurilor, ele transformându-se în coșuri de gunoi sau în locuri de distracție pentru copii, în unele cazuri acestea se transformă în adăpostul oamenilor străzii.

„Iată prima mașină care a stat, mult a stat. Oamenii au dezasamblat-o detaliu după detaliu, i-au scos farurile, au intrat și în interiorul mașinii. Ea demult stă aici.”

„Trebuie de găsit proprietarii, ca să le strângă, să nu rămână abandonate.”

„Trebuie de venit, de luat, și de dus la gunoiște.”

Poliția capitalei este la curent cu această problemă și încearcă să găsească proprietarii mașinilor abandonate pentru ca acestea să fie evacuate și transportate la parcările special amenajate.

NATALIA STATI ofițer de presă al MAI: „Până în prezent polițiștii au depistat circa o sută de automobile care sunt abandonate.Totodată, polițiștii au intreprins și măsuri în stabilirea și identificarea proprietarilor acestor automobile, dacă nu – rudele ori persoanele apropiate lor – unde s-au dus discuții pentru ca automobilele să fie ridicate din curtea blocului și să fie amplasate la parcări special amenajate.”

În cele mai dese cazuri, mașinile abandonate rămân pe loc, pentru că procedura de identificare este anevoioasă. Mai rar însă, acestea sunt duse la o parcare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Alte șase persoane au pierdut lupta cu coronavirusul. Bilanțul deceselor a ajuns la 841

Alte șase persoane au decedat din cauza infecției COVID-19, informează Ministerul Sănătății, scrie newsmaker.md. Deces …