23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Chișinăuienii vor treceri pietonale iluminate, așa ca la Orhei | VIDEO

Trecerile de pietoni din capitală nu mai asigură securitatea oamenilor. Mai degrabă, acestea reprezintă o amenințare serioasă pentru toți participanții la trafic. În timp ce, din cauza nepăsării autorităților în capitală marcajul s-a șters, iar numai anul trecut sute de persoane au ajuns sub roțile mașinilor, o soluție care a redus la zero asemenea accidente a găsit-o fostul edil de Orhei Ilan Șor. Astfel, în municipiul Orhei cele mai periculoase treceri de pietoni sunt iluminate cu reflectoare roșii intermitente. Primăria Chișinău dă asigurări că în acest an va aplica marcaj mai rezistent. De la promisiuni până la fapte însă e cale lungă…

Trecerile pentru pietoni trebuie semnalizate și marcate corespunzător, se menționează în Regulamentul circulaţiei rutiere. În capitală însă acestea practic nu se observă. De exemplu, trecerea pietonală din preajma liceului ”Gloria” din sectorul Botanica este mai mult ștearsă decât vopsită.

Este problemă, este problemă asta și este securitatea oamenilor. Acestea sunt lucruri pe care nu trebuie de economisit.

Și strada Gheorghe Asachi din cartierul Telecentru reprezintă un exemplu clar că ne confruntăm cu mari probleme în ceea ce privește marcajul rutier. Liniile continue practic nu există, dar și trecerile pietonale sunt lipsă.

Mai pronunțate trebuie, cu un fel de vopsea care seara, când mașina bate cu farurile să se vadă mai bine.

Pe străzile secundare lucrurile stau și mai rău.

Copilul trebuie să-l iei de mână și să-l duci că altfel nu ai încredere. Trebuie să-l duci până la 18 ani de mână. Ei numai vopsesc și peste două zile trecerea este ștearsă. Ei dau cu var sau cu vopsea? Eu nu înțeleg cu ce vopsesc.

Dacă în timpul zilei urmele de vopsea de pe trecerile de pietoni abia de se mai zăresc, pe timp de noapte situația este critică.

Nu se vede. În general, vizibilitatea este zero. Pe lângă faptul că nu sunt marcate, ele nici nu se văd.

Nimic nu se vede, nu este lumină și nici măcar semnele nu se văd, din cauza copacilor.

Trebuiesc mai des vopsite. Poate ar trebuie de făcut așa ca în Europa, să țină mai mult. Să fie instalat și sistem de iluminare de culoare roșie.

Dar nu trebuie să mergem prea departe – un astfel de sistem de iluminare de culoare roșie a trecerilor de pietoni a fost instalat la Orhei, la inițiativa primarului de onoare și deputatului Ilan Șor.

Este foarte bine pentru pietoni, pentru șoferi, pentru copiii care traversează strada. Este într-adevăr o idee foarte bună, bravo.

Dar nu trebuie să mergem prea departe – un astfel de sistem de iluminare de culoare roșie a trecerilor de pietoni a fost instalat la Orhei, la inițiativa primarului de onoare și deputatului Ilan Șor.

Este foarte bine pentru pietoni, pentru șoferi, pentru copiii care traversează strada. Este într-adevăr o idee foarte bună, bravo.

Aș vrea să fie în toate raioanele așa.

E foarte comod. Și pentru conducători și pentru pietoni. Micșorează riscul de accidente. Suntem bucuroși că primarul nostru a echipat astfel trecerile de pietoni.Nu am mai văzut nicăieri așa ceva, la noi în Orhei au apărut pentru prima dată astfel de treceri.

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, spune că de când au fost instalate aceste sisteme de iluminare, niciun pieton nu a fost accidentat.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: Asta ne face pe noi să fim siguri că ceea ce am făcut este foarte corec t. De altfel, Ilan Șor, ca de obicei, a fost cu un cap net-superior altor autorități locale .

Revenind la situația din capitală, în context, viceprimarul capitalei, Victor Chironda, spune că și în Chișinău în acest an urmează ca cele mai periculoase de treceri pietonale să fie iluminate. Ce ține de marcajul șters, Chironda spune că acesta a fost aplicat temporar, deoarece lucrările au început prea târziu.

VICTOR CHIRONDA, viceprimarul capitalei : Avem planificate în buget pe anul acesta, iluminarea și aplicarea vopselei termo-rezistente pe 200 de treceri pietonale din oraș. Sunt deja alocați banii.

În municipiul Chișinău sunt peste 900 de treceri pietonale. Potrivit poliției, numai în anul 2019 s-au înregistrat peste 500 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, dintre care 30 de pietoni au decedat. De la începutul acestui an au fost înregistrate 11 accidente rutiere cu implicarea pietonilor, doi dintre ei au decedat, iar zece au fost traumatizați.

Străzile unde s-au comis cele mai multe accidente rutiere sunt: Ismail, bd. Dacia, șoseaua Muncești și Alba Iulia. Una dintre cauzele accidentelor rutiere pe trecerile de pietoni este faptul că acestea nu sunt iluminate sau vopsite.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

O nouă imagine a coronavirusului, publicată de cercetători

La microscop, punctele galbene reprezintă particulele virale iar albastrul este suprafaţa celulei, potrivit presei internaționale. …