Știrea zilei

Măsuri de securitate întărite împotriva coronavirusului. Străzile capitalei sunt goale | VIDEO

Pandemia de coronavirus a pustiit străzile din capitală și a golit transportul public – situație mai puțin obișnuită pentru Chișinău, care, de obicei, este supraaglomerat, în special, seara și la primele ore ale dimineții. Chiar și în astfel de condiții, autoritățile municipale au scos pe linie tot efectivul de troleibuze și autobuze, pentru a evita îmbulzeala. Iar șoferii de microbuze au primit inderdicția de a transporta mai mult de 15 persoane. În același timp, primăria a anunțat că transportul public din capitală va circula până la ora 21.00, după care va fi instituit un regim special.

Chiar dacă autoritățile au solicitat cetățenilor să rămână în casă, pentru a păstra regimul de carantină, unii oameni din capitală au ieșit pentru a merge la serviciu.

Eu aș vrea să stau acasă. Chiar feciorul meu este de mulți ani în Canada și el spune:”mamă de ce nu stai acasă”? Dar cum să stau, dacă lucrez la firmă?

Dar ce măsuri la lucru se întreprind? -Dezinfectante, măsurarea temperaturii la fiecare colaborator înainte de a începe lucru. Tot ce e posibil. 

Ba mai mult, alții s-au pornit în căutarea unui loc de muncă.

Eu am ieșit, deoarece plec să caut de lucru. Eu plec acum să văd, dar nu pot sta eu deloc acasă. Cum să stau?

Pentru a preveni aglomerația din transportul public, primarul capitalei, Ion Ceban, a dispus ca transportul public să circule la capacitate maximă. Șoferii de troleibuze spun însă că numărul pasagerilor este foarte mic.

Fluxul de pasageri s-a micșorat mult. Nu vedeți? Sunt aproape pustii troleibuzele.

Și întreprinderi municipale își continuă activitatea, iar unii angajați au făcut haz de necaz.

Văd că aveți o mască mai deosebită. -Pentru coronavirus. -Noi aparținem Apă Canal. Apă Canal nu s-a închis și Moldova Gaz tot. Facem lucrări de canalizare.

PAVEL MUSTEAȚĂ, diriginte de șantier: Aici are loc reconstrucția rețelelor inginerești – apeduct și canalizare. Aici până acum a fost reconstruit pe tronsonul de la București până la Sciusev și noi trebuie să continuăm, pentru că oamenii stau acasă și vă dați seama ce volum de apă se consumă.

Iar agenții economici din țară au fost îndemnați să-și închidă localurile.

La ora actuală localul este închis. Facem ordine sanitară. Totul prelucrăm cu clor și cu dezinfectant.

Acestea nu se închid. Oamenii vor putea face comandă de produse alimentare prin intermediul serviciului catering sau livrare la domiciliu. Cei care vor ignora cerințele autorităților, vor fi penalizați dur, inclusiv cu pedeapsă penală. Noile sancțiuni pentru răspândirea coronavirusului au intrat deja în vigoare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …