Au apărut primele „victime” ale codului galben de vânt, anunțat de meteorologi. Un bărbat de 33 de ani din capitală a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a fost lovit de ramura unui copac, care s-ar fi prăbușit din cauza rafalelor puternice. Arborele se află pe teritoriul unei întreprinderi din Chișinău, iar totul s-a întâmplat din cauză că agentul economic nu a dat jos la timp crengile putrede. Primăria capitalei a informat că agentul economic va fi sancţionat.

La fața locului au intervenit o ambulanță și polițistul de sector, precum și reprezentanții de la „Spații Verzi”. Bărbatului i s-au oferit ingrijirile necesare și acum el este în afara oricărui pericol. Potrivit poliției, pe cazul dat a fost pornită o anchetă. În acest sens, administraţia publică locală face apel către toţi agenţii economici, să verifice şi să solicite intervenţia serviciilor competente pentru curăţarea sau tăierea copacilor bolnavi şi avariaţi de pe teritoriile gestionate.

Vântul puternic a doborât copacii și a distrus panourile publicitare de pe străzile capitalei. Unii copaci au căzut chiar peste mașinile parcate, iar alții au distrus firele electrice.

Iar acoperișul stației de așteptare „Grădina publică Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost smuls din construcție din cauza rafalelor de vânt.

Vântul puternic a făcut prăpăd și la Bălți. „Furtuni de praf” au fost surprinse pe străzile orașului.

Astfel, vizibilitatea a fost foarte redusă, fiind greu de șofat. Și aici vântul puternic a doborât copaci și a distrus panouri publicitare.

Potrivit specialiștilor, codul galben de vânt, este valabil până seara târziu. Se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s. Meteorologii avertizează despre posibile întreruperi temporare ale curentului electric și decopertarea parţială a unor construcţii. Totodată meteorologii recomandă: evitarea trecerii prin apropierea copacilor; ocolirea cablurilor electrice căzute la pământ; evitarea parcării autovehiculelor în apropierea copacilor, dar și evitarea folosirii focului deschis.