Știrea zilei

Chișinău: Pacienții „suspecți” de coronavirus au renunțat la spitalizare și au plecat acasă

Cei doi moldoveni preluați, aseară, de ambulanță direct de pe Aeroportul Internațional Chișinău pe motiv că aveau febră au fost diagnosticați cu o simplă viroză. Contactați de Deschide.MD, reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” ne-au declarat că versiunea unei infectări cu noul tip de coronavirus este exclusă.

Pacienții au fost consultați de medici, li s-a prescris tratamentul necesar. Ambii au refuzat spitalizarea, așa că ei urmează să se adreseze în continuare la medicul de familie”, ne-a spus directorul Spitalului „Toma Ciorba”, Sergiu Vasilița.

Potrivit informațiilor, unul dintre ei este originar din capitală și a refuzat să fie internat întrucât soția sa ar fi însărcinată. Cel de-al doilea pasager al cursei avia Moscova – Chișinău este originar din regiunea transnistreană. Managerul spitalului de boli infecțioase ne-a spus că pacienții nu s-ar fi aflat în contact cu persoane infectate cu noul tip de coronavirus, prin urmare, versiunea unei infectări cu COVID-19 este exclusă.

Amintim că noaptea trecută, în jurul orei 22:10, două persoane care au ajuns în Republica Moldova cu o aeronavă de pe cursa Moscova – Chișinău au fost preluate de ambulanță și transportate la spital. S-a întâmplat după ce termoscanerul instalat la punctul de trecere a frontierei le-a depistat febră de 38,4°C și, respectiv, 38,7°C.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

No comment. Faimosul pediatru și prezentator TV, Evghenii Komarovski, despre OrheiLand: Autoritățile „cu mintea trează” nu pot închide parcul | VIDEO