Știrea zilei

China raportează o creştere a cazurilor de coronavirus importate. Un oraș din România și opt localități, în carantină | VIDEO

România a depăşit luni seara pragul de 2000 de cazuri confirmate de coronavirus. Cea mai gravă situație este în municipiul Suceava, unde au fost înregistrate aproape 600 de cazuri. Drept urmare, autoritățile române au decis ca orașul Suceava și opt localități din apropiere să intre în carantină. Între timp, în Franța bilanțul deceselor a depășit cifra de 3000 de cazuri, iar China a raportat o nouă creștere a cazurilor de import.

Măsura a fost luată de autoritățile din țara vecină, după ce s-a constatat că din cei peste 2100 de oameni infectați cu noul coronavirus, aproape 600 sunt din Suceava. Datele arată că o treime din totalul deceselor de până acum în România vin de la Spitalul din Suceava.

Între timp, în Italia numărul deceselor a depășit cifra de 11 mii 500. Vicarul Romei, cardinalul Angelo De Donatis, a devenit luni cea mai înaltă faţă bisericească din Biserica Catolică testată pozitiv cu noul coronavirus, transmit Reuters. Iar Vaticanul a anunţat șase cazuri de îmbolnăvire în rândul angajaţilor şi locuitorilor săi, evidenţiind că Papa şi persoanele din anturajul său nu au probleme.

Pragul de 3000 de decese a fost depăşit luni în Franţa. În ultimele 24 de ore 418 pacienți au pierdut lupta cu viața, și este cea mai mare creştere de la începutul epidemiei, conform bilanţului oficial, transmite AFP.

Și Turcia a adoptat numeroase măsuri pentru a preveni răspândirea epidemiei, de la izolarea totală a persoanelor vârstnice şi a bolnavilor cronici până la închiderea şcolilor şi suspendarea tuturor zborurilor. În Turcia au fost înregistrate peste 10 mii 800 de îmbolnăviri şi 168 de decese provocate de coronavirus.

Iar China a raportat marţi o creştere a noilor cazuri confirmate cu noul coronavirus, după patru zile de scădere. Este vorba de infecții în cazul persoanelor revenite din străinătate, informează Reuters. Astfel China a înregistrat luni 48 de cazuri noi, faţă de 31 confirmate duminică. Nu a fost raportat niciun caz nou de infecţie locală. Oraşul Wuhan, capitala provinciei Hubei şi epicentrul focarului din China, nu a raportat nicio infectare nouă pentru a şaptea zi consecutiv.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Țările europene continuă relaxarea restricțiilor, numărul oficial al deceselor în Rusia – pus sub semnul întrebării, EC salută relansarea economiei europene | VIDEO

Țările europene continuă relaxarea restricțiilor impuse pe perioada pandemiei de coronavirus, iar Comisia Europeană a …