Știrea zilei

CFM a inițiat o anchetă de serviciu, după o captură de țigări ascunse în trenul Chişinău-Bucureşti

„Calea Ferată din Moldova” a inițiat o anchetă de serviciu, după ce duminică, 16 februarie, poliţiştii de frontieră români au găsit peste 400.000 de ţigări în trenul Chişinău – Iaşi – Bucureşti, ascunse în diferite locații în vagoanele trenului care urma să intre în România din Republica Moldova.

În data de 16 februarie a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, pe sensul de intrare în România, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca însoțitori ai unor vagoane ale trenului accelerat 401, care circula pe relaţia Chişinău – Iaşi – București, şase cetățeni români, cu vârste cuprinse între 35 şi 48 de ani.

„În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi împreună cu lucrătorii vamali au desfăşurat o acţiune specifică pe timpul căreia au efectuat un control asupra vagoanelor trenului. Astfel, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în cuşetele de serviciu, în plafoane, deasupra şi dedesubtul chiuvetelor de la capătul vagoanelor nr. 1, 2 şi 4, respectiv în pereţii din capătul vagonului nr. 6, 410.780 de țigarete (20.539 de pachete), de proveniență R. Moldova”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră de peste Prut.

„Administraţia Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a luat act de acţiunile de verificare iniţiate duminică, 16 februarie 2020, de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, împreună cu lucrătorii vamali, asupra vagoanelor trenului Chişinău – Bucureşti. CFM a iniţiat o anchetă de serviciu în vederea elucidării circumstanţelor celor întîmplate şi impunerii de măsuri suplimentare pentru evitarea cazurilor de acest gen. Angajaţii CFM implicaţi în acţiunile respective vor fi pedepsiţi în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare”, se arată în comunicatul CFM.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 293.913 de lei, în vederea confiscării și sancționarea contravenţională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 50.000 de lei. Deoarece unul dintre cei şase însoţitori a mai fost descoperit în decursul ultimului an încercând să introducă ilegal ţigarete, acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

 
 
 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Restaurantele și cafenelele se pregătesc de redeschidere din 1 iunie. Care sunt noile reguli

Restaurantele și cafenelele se pregătesc să-și redeschidă ușile pentru clienți începând cu 1 iunie. Reprezentanții …