Știrea zilei

Cele mai afectate țări din lume de COVID-19, la capitolul mortalitate. Ce loc ocupă Moldova

Numărul deceselor cauzate de noul tip de coronavirus se apropie de 350 de mii în toată lumea. În Moldova 250 de persoane și-au pierdut viața până în prezent, fapt ce plasează țara noastră pe poziția a 21-a la capitolul mortalitate, raportat la numărul de populație, scrie cotidianul.md.

Cea mai afectată țară din lumea este Belgia, care a înregistrat până la 23 mai 9.237 de decese, adică 808 pierderi de vieți omenești la un milion de locuitori.

A doua este Spania, cu o medie de de 613 decese la un milion de locuitori, în timp ce a treia cea mai afectată a devenit Marea Britanie, cu o medie de 541 de morți la un milion de locuitori, potrivit datelor Statista.com.

Moldova era sâmbătă, când înregistra 242 de decese, pe poziția a 21-a în lume, cu 68 de morți la un milion de locuitori, în spatele Panamei și în fața României.

Astăzi dimineață au mai fost raportate 8 decese în Republica Moldova, care ridică bilanțul la 250 de pierderi de vieți omenești (70 la un milion de locuitori).

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Vom plăti mai puțin pentru energia electrică? „Premier Energy” a prezentat ANRE solicitarea de ajustare a prețurilor pentru energie electrică pentru 2020

ÎCS Premier Energy SRL a prezentat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică solicitarea de ajustare, …