18 septembrie 2019, miercuri
Știrea zilei

CEL PUŢIN ŞAPTE PERSOANE, DINTRE CARE DOI COPII, AU MURIT DUPĂ CE O AMBARCAŢIUNE S-A SCUFUNDAT

Cel puţin şapte persoane, dintre care doi copii, au murit marţi după ce o ambarcaţiune care transporta refugiaţi din Turcia spre Grecia s-a scufundat în Marea Egee, în largul insulei Lesbos, a anunţat Garda de Coastă din Grecia, citată de Al Jazeera.

Autorităţile elene au mai anunţat că 57 de persoane au fost salvate, iar o operaţiune de căutare a fost declanşată în zona în care s-a produs naufragiul. Garda de Coastă nu a furnizat detalii despre cauza naufragiului şi nici despre naţionalitatea refugiaţilor aflaţi la bord, scrie mediafax.

„Această tragedie ne aminteşte într-un mod dureros de faptul că oamenii continuă să îşi asume riscuri uriaşe pentru a ajunge în inslulele greceşti”, a declarat Philippe Leclerc, reprezentant al Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi. „Este nevoie de eforturi mai mari pentru a asigura modalităţi sigure şi legale de a ajunge în Europa, astfel încât aceşti oameni să nu îşi mai pună vieţile în pericol în mâinile traficanţilor”, a adăugat acesta.

Aproximativ 10.700 de refugiaţi au ajuns în Grecia anul acesta pe mare, iar 39 de persoane au murit în urma unor naufragii similare, potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Unul din fiii lui Osama bin Laden a fost ucis într-o operaţiune antiteroristă americană în Afganistan

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a confirmat sâmbătă uciderea militantului terorist Hamza bin Laden, fiul …