Știrea zilei

Cel mai puternic seism în Albania din ultimii 20 de ani | VIDEO

Un cutremur cu magnitudinea 6,4 a lovit Albania în primele ore dimineții. Mai multe clădiri s-au prăbușit, cel puțin 6 oameni au murit, iar 150 sunt răniți. Epicentrul seimului a fost în apropiere de capitala Tirana și este cel mai puternic cutremur produs în ţară în ultimii 20 de ani.

Cutremurul cu magnitudinea 6,6 s-a produs la ora 4:54, ora României, la aproximativ 40 de kilometri de Tirana, capitala Albaniei. Au urmat apoi alte șapte replici de intensitate medie care au deteriorat și mai mult clădirile, cea mai puternică având magnitudinea de 5,3.

Presa din Albania mai transmite că mai mulți localnici ar fi prinși sub dărâmături. Autoritățile de la Tirana fac apel la evacuarea locuințelor supuse riscului prăbușirii de către populația aflată în pericol. Localitatea Thumane este una din cele mai afectate, „situația este dramatică”, a declarat președintele Ilir Meta.

În urmă cu două luni, pe 21 septembrie, zona a mai fost devastată de un seism cu magnitudinea 5,6. Atunci, peste o sută de oameni au fost răniți și aproximativ 500 de clădiri au fost distruse.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

România nu va lua vaccinul anti-COVID dezvoltat de ruşi

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri, 12 august, că „nu există nicio validare externă pentru …