11 ianuarie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

CEL a cerut excluderea lui Labliuc din cursa electorală. Locuitorii din Jora de Mijloc, nemulțumiți de decizie | VIDEO

Recent, la Judecătoria Orhei cu sediul la Telenești a avut loc ședința de judecată, desfășurată în baza demersului Consiliului Electoral Local din comuna Jora de Mijloc, împotriva candidatului pentru funcția de primar al comunei – Sergiu Labliuc. CEL a cerut excluderea candidatului din partea partidului Politic ”ȘOR” din cursa electorală, pe motiv că Labliuc ar fi încălcat legea, semnând acte, fără a avea dreptul la aceasta, din moment ce trebuia să degreveze din funcția de primar odată cu participarea acestuia în cursa electorală. La rândul său, Labliuc consideră că este un demers nelegitim și fabricat, deoarece în prima instanță CEL nu a examinat dovezile și nu s-a expus pe marginea lor. Această situație, potrivit candidatului din partea partidului Politic ”ȘOR” nu este decât încă o davadă a faptului că partidul Politic ”ȘOR” este supus persecuțiilor.

Ședința de judecată a durat două zile – sâmbătă și duminică. Pentru a-și demonstra nevinovăția, candidatul din partea Partidului ”ȘOR” la funcția de primar al comunei Jora de Mijloc, Sergiu Labliuc, a solicitat o expertiză a documentelor care ar fi fost semnate de el. Potrivit lui, acestea ar fi fost semnate când Labliuc era încă în funcția de primar. Chiar dacă avocații au prezentat dovezi în acest sens, magistrații nu au ținut cont de probe și l-au exclus din cursa electorală.

Presupunem existența unei intervenției politice împotriva mea, personal și a Partidului ”ȘOR”. Consider că aceasta acțiune poate fi catalogată ca o eventuală încercare de persecuție Partidului ”ȘOR”, mai ales că acum Jora de Mijloc este un simbol de victorie a partidului nostru, unde am reușit să facem multe lucruri frumoase, a declarat SERGIU LABLIUC, candidat la functia de primar al comunei Jora de Mijloc.


În timp ce magistrații examinau dosarul în fața instituției, sute de oameni, locuitori ai comunei Jora de Mijloc, și-au exprimat nemulțumirea față de o astfel de nedreptate. Oamenii cred că Labliuc este scos din cursa electorala neîntemeiat, îl consideră un candidat puternic și vor merge alături de el până la capăt.

După ce a fost anunțată hotărârea judecătorească, am încercat să obținem comentariul de la Ecaterina Vidrașcu care candidează pentru funcția de primar al comunei, Jora de Mijloc, din partea Partidului Socialiștilor, însă ea a refuzat să comunice cu presa.

Candidatul Partidului Politic ”ȘOR”, Sergiu Labliuc, împreună cu avocații săi, a depus, pe data de 13 octombrie dosarul la Curtea de Apel pentru a contesta decizia Judecătoriei Orhei cu sediul la Telenești.


  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Sandu îi răspunde lui Reniță și îl acuză de „lipsă de respect față de oameni” | VIDEO

Fostul premier Maia Sandu l-a acuzat pe colegul său, Iurie Reniță, de „lipsă de respect …