Știrea zilei

Cei care nu vor respecta măsurile de combatere a bolilor epidemice ar putea face pușcărie | VIDEO

Cei care nu vor respecta măsurile de prevenire sau combatere a bolilor epidemice vor fi pedepsiţi cu amendă în mărime de până la 50 de mii de lei sau cu închisoare de până la 3 ani.

Prevederile se conțin într-un proiect de lege votat astăzi, în două lecturi, în Parlament. Aceleași fapte care au cauzat din imprudență vătămarea gravă, medie a sănătății sau decesul persoanei se vor pedepsi cu închisoare de până la 7 ani. Totodată, au fost înăsprite şi alte sancțiuni pentru combaterea bolilor epidemice.

FADEI NAGACEVSCHI, ministrul Justiţiei: Ajustăm şi unele prevederi din legea cu privire la protecţia datelor cu caracter personal, astfel încât autorităţile responsabile de lupta cu noul coronavirus să aibă capacitatea de a prelucra datele cu caracter personal fără a fi nevoie permanent de a cere autorizaţie Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal. Este o măsură absolut necesară.

Proiectul de lege a fost elaborat de Guvern. Autorii justifică oportunitatea acestuia prin faptul că, în circumstanțele create la nivel mondial, noul tip de coronavirus reprezintă o problemă majoră pentru sănătatea publică.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Câte cazuri de Covid-19 sunt active și care este repartiția lor pe raioane

După mai bine de 4 luni, de la depistarea primului caz de Covid-19, aproape 20 …