Știrea zilei

CEC: Patru partide din Republica Moldova riscă amenzi de până la 15 mii de lei | VIDEO

Comisia Electorală Centrală  informează, printr-un comunicat de presă, că patru din cele 46 de partide politice înregistrate la Ministerul Justiției nu au prezentat, în termen, raportul anual privind gestiunea financiară a partidului pentru anul 2018. Din acest motiv partidele riscă amenzi de până la 15 mii de lei.

Conform Comisiei Electorale Centrale, este vorba despre următoarele formațiuni politice:

Partidul Politic Partidul Ruso-Slavean din Moldova, Partidul Politic Partidul Renașterii, Partidul Politic Casa Noastră-Moldova, dar și Partidul Socialist din Moldova. Potrivit normelor legale, neprezentarea de către partidele politice a rapoartelor privind gestiunea lor financiară în termenul şi formatul stabilite de către Comisie, inclusiv prezentarea unor date incomplete în raport, se sancţionează cu amendă de la 180 la 300 de unităţi convenţionale, aplicată persoanei cu funcţie de răspundere. Termenul-limită de prezentare a raportului pentru anul 2018 a fost data de 31 martie, însă dat fiind faptul că aceasta a fost zi de odihnă, data- limită pentru depunerea rapoartelor a fost transferată pentru 1 aprilie, curent. CEC urmează să adopte, în cadrul unei ședințe, o hotărâre de constatare, după care președinta CEC, Alina Russu, va înștiința partidul politic despre data și ora când va fi întocmit procesul-verbal cu privire la contravenție.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Dodon confirmă cazurile de COVID-19 în instituția prezidențială și SPPS: „S-au infectat de la rude, soție medic sau soacră”

Șeful statului, Igor Dodon, susține că de la începutul pandemiei COVID-19 în cadrul instituției prezidențiale …