Știrea zilei

CEC insistă pe excluderea candidatului Partidului „ȘOR” din cursa electorală de la Hâncești | VIDEO

Comisia Electorală Centrală va contesta la Curtea Supremă de Justiție hotărârea emisă, ieri, de magistrații Curții de Apel, prin care candidatul Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, pentru funcția de deputat în alegerile parlamentare noi din circumscripția 38, din Hîncești, rămâne în cursa electorală. Anunțul a fost făcut în această dimineață de instituția electorală printr-un comunicat de presă.

Potrivit CEC, recursul urmează să fie depus pe parcursul zilei, iar Curtea Supremă de Justiție va decide ziua când va fi examinat. Menționăm că instituția electorală a solicitat Curții de Apel, în urma unei sesizări depuse de Partidul Liberal, excluderea lui Balinschi din cursa electorală invocând pretinse încălcări ale legislației. Decizia însă a fost calificată de către Partidul „ȘOR” drept una ilegală, abuzivă și politică.

Marți, după aproape opt ore de examinare, magistrații Curții de Apel au dat verdictul, prin care Vitalie Balinschi a rămas în cursa electorală. Candidatul din partea Partidului „ȘOR” a declarat că hotărârea instanței demonstrează că formațiunea din care face parte desfășoară o campanie electorală în limitele legii. În același timp, Partidul „ȘOR”, dar și peste 10 mii de persoane din toată țara, s-au adunat, marți, la Curtea de Apel Chișinău și au cerut, atât Comisiei Electorale Centrale, cât și altor instituții ale statului, să înceteze presiunile politice asupra formațiunii și asupra candidatului său.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

CC a decis: Alegerile parlamentare NU pot avea loc în aceeași zi cu cele prezidențiale

Alegerile parlamentare anticipate nu pot avea loc în aceeași zi cu cele prezidențiale. Curtea Constituțională …