Știrea zilei

VIDEO Update // CEC a votat: Referendumul republican consultativ, valabil

Comisia Electorală Centrală a declarat valabil referendumul republican consultativ din 24 februarie pentru ambele întrebări. Totodată, procesul-verbal privind totalizarea rezultatelor plebiscitului a fost aprobat.

Astfel, în baza proceselor-verbale privind totalizarea rezultatelor votării la referendumul republican consultativ ale consiliilor electorale de circumscripție, Comisia Electorală Centrală a constatat următoarele:

Pentru întrebarea „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” supusă referendumului, la votare au participat 1 144 261 de alegători sau 39,78 la sută, ceea ce constituie mai mult de 1/3 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Pentru opțiunea PENTRU s-au expus 744 529 de alegători, iar pentru opțiunea CONTRA – 266 188 de alegători.

Pentru întrebarea „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca deputații din funcție, dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” supusă referendumului, la votare au participat 1 143 397 de alegători sau 39,74 la sută, ceea ce constituie mai mult de 1/3 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. În acest caz, pentru opțiunea PENTRU s-au expus 808 266 de alegători, iar 202 497 de alegători au ales opțiunea CONTRA.

Hotărârile Comisiei despre participarea cetăţenilor la votare în cadrul referendumului republican consultativ din 24 februarie 2019, procesele-verbale privind totalizarea rezultatelor scrutinului,  precum și raportul Comisiei privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, vor fi remise Curţii Constituţionale.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …