Știrea zilei

CEC a testat sistemul de identificare a alegătorilor cu cititoarele de coduri de bare | VIDEO

Comisia Electorală Centrală a desfășurat un proiect-pilot de testare a sistemului de identificare a alegătorilor în secțiile de votare, prin intermediul cititoarelor de coduri de bare. Proiectul a fost aplicat în 70 de secții de votare din sectorul Botanica al municipiului Chişinău. Cum a influențat scanerul desfășurarea procesului de vot, aflați în reportajul următor

Automatizarea totală a sistemului de vot. Spre această metodă tind membrii secțiilor de votare. În premieră, în sectorul Botanica al capitalei, CEC a implementat un proiect-pilot de testare a sistemului de identificare a alegătorilor, prin intermediul cititoarelor de coduri de bare.

Procesul va contribui la automatizarea introducerii IDNP-ului alegătorului în aplicația „Prezența la vot”. Președinții secțiilor de votare susțin că noua tehnologie a simplicat munca membrilor electorali.

Acest lucru permite ușurarea muncii membrilor secțiilor de votare, iar procesele se desfășoară de 2 ori mai rapid. Sperăm ca în curând, calculatoarele să fie înlocuite de aceste scanere. Cu atât mai mult ne ajută în cazul în care un votant vine din alt sector, cu ajutorul cititoarelor de coduri de bare, noi îndrumăm pe loc persoana în care secție de vot trebuie să meargă, a declarat SVETLANA MIHĂILESCU, președinte secția de votare nr. 31, sectorul Botanica, Chișinău.

Membrii secțiilor de votare mai spun că scanerul este o salvare pentru ei. Odată cu scanarea buletinului, pe monitor apare numele alegătorului, codul de identificare, dar și nr. secției unde trebuie să voteze.

Și alegătorii au apreciat noua procedură de vot. Oamenii spun că în acest mod, vor evita cozile lungi.

Asta înseamnă că am venit, am votat repejor și am plecat. 

Cred că este o procedură destul de bună. 

Sunt de părere că noile tehnologii sunt binevenite. 

Președintele secției de votare, Svetlana Mihăilescu susține că în acest an, în această secție de votare, numărul celor care au venit să voteze s-a micșorat, în medie cu 3-4 procente.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …