Știrea zilei

CEC a contestat la CSJ decizia Curții de Apel, prin care Vitalie Balinschi rămâne în cursa cursa electorală | VIDEO

Comisia Electorală Centrală a contestat la Curtea Supremă de Justiție hotărârea emisă, ieri, de magistrații Curții de Apel, prin care candidatul Partidului „ȘOR”, Vitalie Balinschi, pentru funcția de deputat în alegerile parlamentare noi din circumscripția 38, Hîncești, rămâne în cursa electorală. Acest lucru a fost confirmat pentru postul nostru de televiziune de instituția electorală.

„După ce ieri a suferit fiasco la Curtea de Apel Chișinău, Comisia Electorală Centrală a anunțat că va ataca la Curtea Supremă de Justiție hotărârea instanței prin care a fost respinsă cererea de excludere din cursa electorală de la Hâncești a lui Vitalie Balinschi, candidatul Partidului „ȘOR”, scrie într-un comunicat serviciul de presă al formațiunii politice.

Mai mult, serviciul de presă al Partidului Politic „ȘOR”, notează că „guvernarea socialistă a lui Dodon continuă să hărțuiască opoziția politică.” Am solicitat o reacție din partea serviciului de presă al Președinției, dar deocamdată nu am primit nici un răspuns.

Menționăm că instituția electorală a solicitat Curții de Apel, în urma unei sesizări depuse de Partidul Liberal, excluderea lui Balinschi din cursa electorală invocând pretinse încălcări ale legislației. Decizia însă a fost calificată de către Partidul „ȘOR” drept una ilegală, abuzivă și politică.

Marți, după aproape opt ore de examinare, magistrații Curții de Apel au dat verdictul, prin care Vitalie Balinschi a rămas în cursa electorală. Candidatul din partea Partidului „ȘOR” a declarat că hotărârea instanței demonstrează că formațiunea din care face parte desfășoară o campanie electorală în limitele legii. În același timp, Partidul „ȘOR”, dar și peste 10 mii de persoane din toată țara, s-au adunat, marți, la Curtea de Apel Chișinău și au cerut, atât Comisiei Electorale Centrale, cât și altor instituții ale statului, să înceteze presiunile politice asupra formațiunii și asupra candidatului său.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în Moldova: 588 de decese. Guvernarea anunță că medicii sunt la capătul puterilor, iar sistemul de sănătate ar putea intra în colaps | VIDEO

588 de moldoveni s-au stins din cauza coronavirusului, de la începutul pandemiei. În ultimele ore, …