Știrea zilei

Cea mai scurtă ședință de Parlament | VIDEO

De astăzi, deputații au revenit la muncă, în sesiunea de toamnă-iarnă. Ce-i drept, ședința de azi pare să fie cea mai scurtă din activitatea actualei majorități parlamentare. Totodată, șeful Legislativului le-a propus colegilor de Parlament ca pe viitor, să se revină la activitatea  normală de până acum, iar ședințele să aibă loc în zilele de joi și vineri a fiecărei săptămâni.

Printre subiectele aprobate se numără votul în lectură finală a proiectului de lege privind  modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2019.

Documentul prevede diminuarea veniturilor cu aproximativ un milion jumătate de lei, a cheltuielilor – cu  peste un milion trei sute de mii de lei, respectiv majorarea deficitului aprobat a bugetului de stat cu mai mult de 164 de milioane de lei.

La fel, se prevăd diminuări pe unele tipuri de venituri, inclusiv la veniturile proiectelor finanțate din  surse externe, încasările la impozite și taxe și la granturi.

Totodată, legiuitorii au schimbat președintele Comisiei de anchetă privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de PDM, prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale. Astfel, locul lui Vladimir Țurcan a fost luat de Mihai Popșoi din Blocul Acum, iar  vicepreședinte a devenit Vasile Bolea, de la socialiști.

Un alt subiect a vizat demisia a doi deputați socialiști, dar și validarea altor mandate noi. Printre  deputații care au venit în Parlament se numără și parlamentarul Igor Himici de la Partidul ”ȘOR”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Lux pe timp de pandemie. În timp ce țara este afectată de o criză economică profundă, Dodon și familia sa își etalează pe rețelele de socializare ceasurile și hainele, care costă de câteva ori mai mult decât salariul unui muncitor de rând | VIDEO

Lux pe timp de pandemie. În timp ce țara este afectată de o criză economică …