Știrea zilei

Cea mai nouă aeronavă a companiei românești TAROM a aterizat la Chișinău | VIDEO

Cea mai nouă aeronavă – ATR 72-600 – a companiei românești TAROM a aterizat la Chișinău. Avionul este primul din seria celor nouă, cu această configuraţie, care va face parte din flota transportatorului aerian român. Acest model este capabil să aterizeze cu mijloace de bord independente şi de mare precizie în condiţii de vizibilitate redusă.

Aeronava are o capacitate de transport crescută faţă de aeronavele ATR existente în flota TAROM și poate transporta până la 72 de pasageri, pe o distanță maximă de aproximativ 1500 de kilometri.

SIMONA PĂUN, pilot: ATR 72-600 vine cu cea mai lată cabină de pasageri din clasa avioanelor cu turbo-propulsor. Designul este reinventat – scaunele sunt mai ușoare, iar locul la picioare este extrem de generos, având un pitch de 29 de inch. De asemenea, spațiul pentru bagaje, bagajele de mână este cu 30% mărit față de varianta precedentă.

Avionul este dotat cu celea mai moderne și performante echipamente de navigație și are un consum redus de până la 40%, lucru confirmat chiar de piloții aeronavei.

HORIA CATANĂ, pilot instructor: Aduce bineînțeles siguranță, confort și eficiență în operare, mai mulți pasageri. Sperăm, călătorii mai rapide, mai ieftine și sigure.

Compania Tarom deţine o experienţă semnificativă în operarea acestui tip de avion. Aeronavele sunt achiziţionate în leasing operațional, pe o perioadă de 10 ani, vor fi folosite pentru zboruri regionale, atât interne, cât și externe, și vor înlocui ATR-urile pe care compania le are în prezent în flotă.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Accident teribil la Bălți: Automobilul a fost făcut zob. Un tânăr, blocat între fiarele autoturismului | FOTO

În dimineața zilei de astăzi, 30 iunie, salvatorii din nordul țării au intervenit pentru a …