Știrea zilei

Ce urmează după ce Papa Francisc a aprobat modificarea rugăciunii „Tatăl Nostru” | VIDEO

Papa Francisc a aprobat oficial modificarea rugăciunii „Tatăl Nostru” pentru slujbele catolice. Schimbarea vizează sintagma „nu ne duce pe noi în ispită”.

Papa Francisc a aprobat ce de-a treia ediție a cărții Missal, care stabilește ordinea Liturghiei, anunță publicația catolică Avvenir.

Modificarea rugăciunii ”Tatăl Nostru” vizează doar un fragment de frază din celebra rugăciune din Evanghelia după Matei, mai precis „nu ne duce pe noi în ispită”, care devine „nu ne abandona/ nu ne lăsa să cădem în ispită”.

Papa a considerat că noua versiune este mai bună, pentru că cea anterioară putea implica faptul că Dumnezeu duce oamenii în ispită, o acţiune care este contrară naturii bune şi sfinte a acestuia.

În afară de aceasta, în noua ediție sunt modificate și un șir de alte texte. În special, a fost aprobată o nouă versiune a unuia din cele mai importante imnuri “Slavă Domnului în Înălțimi”. Expresia “pe pământ pace, între oameni bunăvoire” va fi înlocuită cu “pace pe pământ oamenilor, iubiți de Domnul”.

Noua ediție a fost aprobată în noiembrie a anului trecut și urmează să fie utilizată începând cu următoarele luni.

Adunarea Generală a Conferinței Italiene a Episcopilor menționează că noua ediție va contribui la reformarea comunității bisericești.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Doi angajați din sistemul penitenciar, infectați cu COVID-19

Doi angajați din sistemul penitenciar au fost testați pozitiv pentru coronavirus. Informația a fost confirmată …