Știrea zilei

VIDEO // UPDATE // Ce urmează după aflarea rezultatelor alegerilor Parlamentare și ale referendumului

Potrivit legislației, după alegerile parlamentare de ieri, consiliile electorale de circumscripție trebuie să transmită CEC-ului procesele-verbale privind rezultatele alegerilor parlamentare, în termen de 48 de ore, de la închiderea secțiilor de votare.

După aceasta, în termen de cinci zile, adică până la data de 3 martie, CEC va întocmi un proces care va include date privind numărul de alegători înscriși în listele electorale, numărul alegătorilor care au participat la vot, numărul voturilor recunoscute nevalabile, numărul de voturi exprimate de fiecare candidat la alegeri.

Dacă CEC va stabili că alegerile au fost organizate în conformitate cu legea și nu au fost înregistrate încălcări care ar putea afecta în mod semnificativ rezultatele alegerilor, acestea vor fi recunoscute ca fiind valabile.

Dacă se stabilește că încălcările care au fost înregistrate în timpul procesului de votare pot afecta semnificativ rezultatul, instanța poate declara alegerile invalide.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

VIDEO // Sesizarea lui Munteanu, catalogată de CEC ca neîntemeiată

„Vinovăția persoanei în săvârșirea unei contravenții nu poate fi întemeiată pe presupuneri” acesta este răspunsul oficial …