Știrea zilei

Ce spune rectorul UTM despre căminul în carantină și studenta infectată cu coronavirus | VIDEO

Studenta infectată cu noul virus a părăsit căminul în care locuia în data de 12 martie după ce a fost sistat procesul de studii și a plecat în localitatea de baștină. De acolo a și fost luată la spital. Cel puțin asta spune rectorul Universității Tehnice, Viorel Bostan, care spune că abia aseară a fost anunțat de către Agenția de Sănătate Publică că tânăra este infectată. Imediat, responsabilii universității au izolat toți studenții care se aflau aseară în cămin, mai spune rectorul instituției. Tinerii se vor afla închiși până la 26 martie.

VIOREL BOSTAN, rector la UTM: „Pe 12 martie, această studentă a plecat din cămin, acum opt zile. În localitatea ei de baștină a fost infectată. Probabil a intrat cu cineva în contact care deja era infectat de COVID-19 și acum ea este în spital. Dacă din data de 12 martie ea ar fi fost infectată, dacă numărăm 14 zile reiese că până în data de 26 martie toate persoanele care au intrat cu ea în contact trebuie să se autoizoleze. Așa cum ea a locuit în acest cămin, am spus că cel mai bine ar fi să autoizolăm întregul cămin. Deocamdată, nici un student al căminului nr. 1 nu are simptome. Acuma sunt în jur de 100 de studenți.

– Căminele nu trebuiau să fie închise în această perioadă?

– Nu. În cămine le este interzis doar persoanelor care nu locuiesc în căminul respectiv.”

Nu știți de unde este studenta?

– Da nu pot să vă dau această informație. Nu am confirmat că este din Bălceana. Asta deja o lăsăm pe partea de deontologie a ziariștilor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …