Știrea zilei

Ce riscă bărbatul infectat cu COVID-19 care a fugit din Spitalul Republican

Bărbatul din Ialoveni infectat cu COVID-19 și care în noaptea de vineri spre sâmbătă a fugit din Spitalul Clinic Republican, este cercetat penal pentru răspândirea bolilor epidemice, transmite deschide.md.

Contactat telefonic, Alexei Grosu, șeful-adjunct al Poliției Capitalei, ne-a declarat că pe acest caz a fost înregistrat un material la IP Centru, iar polițiștii au pornit procedura penală prin prisma art.215 din codul Cod Penal „Răspîndirea bolilor epidemice”.

„Pentru nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice, în privința bărbatului a fost pornit un proces penal, prin prisma alin.(1) al art.215 Cod penal. La moment de către organul de urmărire penalăal IP Centru se stabilesc toate circumstanțele pe fapt, iar dacă vinovăția acestuia va fi demonstrată, riscă să se aleagă cu o amendă de la 27 500 de lei până la 37 500 de lei sau cu închisoare de până la 1 an”, a precizat Grosu.

Amintim că, ieri dimineață, oamenii legii au fost alertați cu privire la evadarea din Spitalul Clinic Republican a unui pacient infectat cu coronavirus. Pacientul în vârstă 40 ani este pastor la biserica evanghelică din localitatea Dănceni și tatăl a trei copii. La scurt timp, acesta a fost găsit de poliție la el acasă, în localitatea Dănceni.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19: Cum ar putea merge la școală, de la 1 septembrie, elevii din R. Moldova

Elevii din R. Moldova ar putea reveni în sălile de clasă începând cu 1 septembrie …