Știrea zilei

Ce părere au deputații despre eliberarea lui Vlad Filat | VIDEO

Eliberarea lui Vlad Filat i-ar conveni lui Dodon, cel puțin asta susțin deputații din Blocul ACUM. Pe de altă parte, socialiștii dar și democrații consideră că la eliberarea fostului premier a participat Maia Sandu. Totodată, deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, susține că Filat este implicat în furtul miliardului și ar trebui să să fie tras la răspundere pentru aceasta. Reprezentanții Partidului Politic ”ȘOR” susțin că nu se implică în acest caz. Contactat de postul nostru de televiziune, Vlad Filat nu ne-a răspuns la telefon pentru comentarii.

Deputații Blocului ACUM consideră că cel care a tras sfoarele în cazul Filat și cel căruia îi convine eliberarea fostului premier este Igor Dodon. Potrivit lor, Filat deține niște filmulețe video, care ar putea să îl compromită pe șeful statului, iar din această cauză el a fost eliberat.

SERGIU LITVINENCO deputat Blocul ACUM: În loc să vorbească, acuma mai bine și-ar turna cenușă pe cap și ar reconsidera tot ce a făcut și ceea ce nu a făcut. Eu deduc că domnul Dodon este cel care a tras sforele, cel mai probabil, în cazul domnului Filat.

Mai mult, Sergiu Litvinenco a declarat că Vlad Filat trebuie să răspundă pentru tot ce a făcut.

SERGIU LITVINENCO deputat Blocul ACUM:  Domnul Filat a fost implicat în furtul miliardului și, bineînțeles că, el trebuie să plătească pentru ceea ce a făcut. 

Pe de altă parte, socialiștii și democrații susțin că la eliberarea fostului lider PLDM, Vlad Filat, a participat Maia Sandu.

GRIGORE NOVAC, deputat PSRM: Cred eu că, cronologic, aici stă în spate o acțiune bine pusă la cale, cred că de doamna Sandu.

VLADIMIR CEBOTARI, deputat PD: Convine celora cu viziunile pro-europene, celor cu viziunile liberare.

Deputații Partidului Politic ”ȘOR” susțin că nu se implică în cazul Filat.

MARINA TAUBER vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: Noi, în cazul acesta, nu avem foarte mult de comentat. Să fie sănătos.

Contactat de postul nostru de televiziune, purtătorul de cuvânt al Președinției, Carmena Sterpu, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne comenta declarațiile deputaților din Blocul ACUM. Totodată, fostul premer, Maia Sandu avea telefonul deconectat. Anterior însă, aceasta a negat orice implicarea a guvernului Sandu la eliberarea lui Filat. Precizăm că Vlad Filat, la prima conferință de presă organizată după ce a fost eliberat din închisoare, a declarat că la baza eliberării sale a stat doar legea.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație unui consilier municipal din partea Partidului „ȘOR”, o stradă a capitalei va fi reparată | VIDEO

Autoritățile municipale au început lucrările de reparație pe strada Haltei, din regiunea Gării Feroviare, în …