Știrea zilei

Ce a făcut Volodimir Zelenschii, pentru atacatorul care a deturnat autobuzul, ca să elibereze ostaticii | VIDEO

Ostaticii din orașul Luțk, Ucraina, au fost eliberați după ce bărbatul, care ia ținut mai bine de zece ore în autobuz, s-a predat benevol forțelor de ordine. Din fericire, nimeni n-a avut de suferit. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenschii, a dus personal tratative cu atacatorul și i-a îndemnat pe oameni să privească un film, aceasta fiind o condiție impusă de bărbat.

Potrivit presei ucrainene, cei 13 pasageri aflați în autobuz au fost eliberați, după ce au fost ținuți ostatici, aproape jumătate de zi, de bărbatul de 44 de ani, pe nume Maxim Crivoș, care a pus pe jar toate autoritățile din Ucraina. El a amenințat că va detona autobuzul și a anunțat că ar fi ascuns materiale explozibile și în alte locații din țară. În acțiunea de salvare a oamenilor s-a implicat și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a luat legătura cu atacatorul și a fost de acord să îndeplinească o condiție impusă de acesta – să publice un video în care să-i îndemne pe cetățeni să privească filmul ”Pământenii”, din anul 2005. Presa din țara vecină scrie că unul dintre motive care ar explica această cerință ar fi că bărbatul este un activist care promovează drepturile animalelor.

În final, acesta a fost reținut fără a fi nevoie de implicarea forțelor armate speciale. Ulterior, președintele Zelenski a șters acel video de pe rețelele de socializare. Totodată, ministrul de Interne din Ucraina a anunțat că a fost reținut și unul dintre complicii individului, iar presa a scris că el a mai fost judecat de două ori și s-a tratat la o clinică de psihiatrie.

Amintim că ieri, oamenii au fost luați ostatici într-un autobuz, în nordul Ucrainei. Mai multe focuri de armă s-au auzit în centrul orașului Luțk, iar în geamurile autobuzului sechestrat erau vizibile urme de gloanțe. Persoana care i-a sechestrat le-a transmis forțelor de ordine că este înarmată și are asupra sa explozibil. În același timp, o explozie puternică a avut loc la Kiev, în apropierea stației de metrou Minskaya.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grandiosul proiect, anunțat de către Igor Dodon, a rămas doar pe hârtie. Primarii și oamenii din mai multe localități din țară sunt indignați că președintele nu-și îndeplinește promisiunile | VIDEO

Președintele Igor Dodon nu-și îndeplinește promisiunile. Asta spun primarii, dar și oamenii din mai multe …