Știrea zilei

Ce a decis Curtea de Apel în privința participării lui Balinschi în cursa electorală pentru circumscripția din Hîncești | VIDEO

După aproape opt ore de examinare a cererii depuse de Comisia Electorală Centrală, magistrații Curții de Apel au dat verdictul. Vitalie Balinschi rămâne în cursa electorală. Candidatul din partea Partidului „ȘOR” afirmă că hotărârea instanței demonstrează că formațiunea politică din care face parte desfășoară o campanie electorală în limitele legii. În același timp, Partidul „ȘOR” cere, atât Comisiei Electorale Centrale, cât și altor instituții ale statului, să înceteze presiunile politice asupra formațiunii și asupra candidatului său. De cealaltă parte, membrii CEC au refuzta să comenteze decizia instanței.

VITALIE BALINSCHI, candidat din partea Partidului Politic ”ȘOR”, circumscripția 38, din Hîncești: Sunt mulțumit de hotărârea instanței, o consider o hotărâre legală. Instanța a examinat toate probele din dosar și încă o dată s-a dovedit nevinovăția mea în ceea ce încerca să-mi încrimineze Comisia Electorală Centrală.  Acțiunile noastre mai departe – noi suntem concurenți electorali, suntem în cursa electorală, ne vom lupta pentru victorie în circumscripția 38.

VASILE GAFTON, membru CEC: Cum comentați decizia instanței? Nu comentez, voi face cunoștință cu materialul și atunci voi comenta. 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Medicul Komarovski despre închiderea OrheiLand: O guvernare sănătoasă la cap nu poate să închidă un parc | VIDEO

Cel care a luat decizia de a închide un parc bine amenajat unde sunt asigurate …