Știrea zilei

Cazurile de programare frauduloasă la examenul auto, investigate de organele de drept

Agenția Servicii Publice vine cu precizări referitoare la multiple cazuri depistate la programarea frauduloasă prin intermediul persoanelor terţe, la proba practică a examenului de obţinere a permisului de conducere şi unele recomandări în adresa solicitanţilor acestor servicii.

În cadrul unei investigaţii interne desfăşurate în cadrul Agenţiei Servicii Publice efectuate în luna iulie 2019, s-au depistat multiple cazuri de programare frauduloasă de către persoane terţe a candidaţilor la examenul pentru proba practică de obţinere a permisului de conducere, contra plată prin intermediul rețelelor de socializare “Telegram”, “Whatsapp” şi altele. Referitor la aceste cazuri Agenţia Servicii Publice a sesizat organele de drept competente şi a întreprins un şir de măsuri menite să asigure un proces transparent şi calitativ de prestare a serviciilor de programare şi admitere la examenul de obţinere a permisului de conducere, transmite Agenția Servicii Publice prin intermediul unui comunicat de presă.

Actualmente aceste cazuri sunt investigate de către organele de drept. Totodată, Agenţia Servicii Publice recomandă persoanelor care solicită programarea la examenul de obţinere a permisului de conducere, atât în regim obişnuit cât şi la programarea în regim de urgență, să evite propunerile de programare la probele examenului de obţinere a permisului de conducere venite de la persoane terţe, în oricare formă, pentru care preventiv se percep anumite taxe şi se solicită transmiterea datelor cu caracter personal cum ar fi IDNP (numărul de identificare al persoanei fizice), numărul şi seria actelor de identitate, inclusiv copiile adeverinţelor de absolvire a şcolii auto şi actelor de identitate prin intermediul aplicaţiilor ”Telegram”, ”Whatsapp”, ”Viber”, etc.

Menționăm, că serviciul de programare atât în regim obişnuit cât şi în regim de programare urgentă la examen, este prestat de către Agenţia Servicii Publice gratis, iar tariful ce se achită în asemenea cazuri nemijlocit în procesul de admitere la probele de examen în vederea obţinerii permisului de conducere, la perfectarea comenzii respective, reprezintă tariful pentru prestarea nemijlocită a serviciului de examinare atât în regim de urgenţă cât şi în regim obişnuit.

Agenția Servicii Publice menționează că programarea urgentă la examenul de obținere a permisului de conducere este disponibilă exclusiv prin intermediul paginii oficiale ale instituției asp.gov.md. Programarea în mod ordinar se efectuează, accesând pagina web a Agenției asp.gov.md, telefonic la numerele de contact ale subdiviziunilor teritoriale de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto sau prin intermediul Call-centrului la numărul de telefon 14909.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Elveția donează Republicii Moldova măști medicinale, mănuși și soluții dezinfectante | VIDEO

Elveția ne întinde o mână de ajutor în lupta cu coronavirus. Statul elvețian donează Republicii …