Știrea zilei

Cazul oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia va fi discutat în Parlamentul European | VIDEO

Cazul oilor de pe nava răsturnată în Portul Midia ajunge în Parlamentul European. Organizația Animals International a fost invitată joi, în forul legislativ comunitar pentru a-și prezenta opinia pe cazul navei răsturnate, cu peste 14.000 de oi la bord. Timpul devine un element critic în operațiunea de salvare a ovinelor de pe nava răsturnată.

După ce au fost tăiate bucăți din navă, pentru a asigura mai multe căi de acces, salvatorii au descoperit că pe vaporul pe jumătate răsturnat mai sunt zeci de oi vii care trebuie scoase. Pe de altă parte, organizația Animals International a fost invitată joi, în Parlamentul European, pentru altă parte, organizația Animals International a fost invitată joi, în Parlamentul European, pentru a-și prezenta opinia pe cazul navei răsturnate în Portul Midia cu peste 14.000 de oi la bord. Potrivit unui comunicat al ONG-ului, pe lângă cazul navei răsturnate, reprezentanții organizației spun că vor vorbi și despre cazul unui alt vapor care a plecat din Portul Midia încărcat cu 70.000 de oi, în ciuda avertismentului Comisiei Europene. „Mă aștept la reacții foarte puternice ale europarlamentarilor și la noi ecouri internaționale.

Pe lângă o rușine fără margini, este probabil prețul pe care trebuie să îl plătim pentru că tolerăm acest comerț barbar cu milioane de animale exportate în fiecare an”, a spus Gabriel Păun, directorul pentru Europa a organizației internaționale. Tot Păun a declarat că România are nevoie de autorități mai puternice și că lipsa de reacție a acestora a făcut ca oile să nu aibă nicio șansă.

El pledează pentru un set de măsuri pentru a înlocui exportul în viu cu cel de carne. Miercuri s-au făcut noi căi de acces pe nava răsturnată duminică în Portul Midia, pentru salvarea oilor rămase în viaţă.

Ovinele sunt tranchilizate pentru a putea fi scoase de salvatori. Nava cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi și un echipaj format din 22 de marinari.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cetăţenii ruşi au votat: Vladimir Putin va putea candida pentru încă două mandate | VIDEO

Cetăţenii ruşi au aprobat cu largă majoritate reforma constituţională supusă referendumului, permiţându-i astfel preşedintelui Vladimir …