28 martie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Cauză penală, pornită pe procedura de achiziţie a celor 31 de autobuze de către Parcul Urban de Autobuze din Chişinău

Direcția Generală Urmărire Penală, a Inspectoratului General de Poliţie a inițiat o cauză penală pe procedura de achiziţie a celor 31 de autobuze de către Parcul Urban de Autobuze din Chişinău și dealerul oficial al Uzinei producătoare de autobuze din Turcia. Tranzacția a avut o valoare de peste 78 de milioane de lei, fără TVA și a fost cea mai mare sumă oferită de investitor.

În luna februarie, comisia de concurs pentru licitația de cumpărare a celor 31 de autobuze a selectat oferta unei companii din Ciprul de Nord. Compania câștigătoare a oferit cel mai mare preț – 78 milioane de lei. Oferta companiei din Bucureşti, care a fost mai mică cu câteva milioane lei, nu a trecut.

Pe o rețea de socializare, fostul primar general interimar, Ruslan Codreanu, a declarat că nu avea de unde să știe detalii despre companie și că aceasta ar fi dintr-o zonă offshore. Mai mult, el califică acuzațiile ca fiind politice și care au menirea să-l discrediteze în campania electorală.

Cei care încearcă astăzi să discrediteze bunele intenții la sigur nu merg cu transportul public, nu transpiră când pleacă de la serviciu acasă, nu le pasă de oameni. Instrumentele de presiune folosite de unii în perioada electorală și speculațiile pur politice nu vreau să le comentez. Există organe abilitate și competente pentru aceasta. Sper eu competente și sper eu că cei care flutură cu schimbarea, nu fabrică la comandă politică dosare. Fiecare are însă lucrul său și eu îl respect. Cineva cum a făcut politică până acum, continuă să o facă și din scaunul de funcționar public”, a comentat Codreanu.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai mulți deputați i-au cerut procurorului general să fie informați în scris despre stadiul de examinare a dosarului „Bahamas” | VIDEO

Deputaţii Iurie Reniţă, Octavian Ţîcu şi Lilian Carp i-au adresat procurorului general, Alexandru Stoianoglo o …