Știrea zilei

Câți șoferi au fost depistați anul trecut la volanul mașinii fără centura de siguranță

Pe parcursul anului precedent, peste 8100 de șoferi au fost depistați în trafic la volanul mașinii fără a avea cuplată centura de siguranță.

În primele 2 luni ale anului curent, peste 350 de șoferi au fost depistați fără centură de siguranță, cifră practic înjumătățită, față de perioada analogică a anului 2018.

Astfel, Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că centura de siguranţă are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv șoferul. Funcția esențială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât, la momentul impactului, te va ține nemișcat, în scaunul mașinii, cu spatele drept.

Totodată, părinţii să ţină cont de faptul copiii trebuie protejaţi de urmările grave ale accidentelor de circulaţie cu ajutorul unui sistem eficient, potrivit vârstei, greutăţii şi înălţimii acestora.

Nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță în timpul circulației de către conducătorul unui autovehicul se sancționează cu amendă de la 450 la 600 de lei și 3 puncte de penalizare, conform art.235 al.1 al Codului Contravențional al RM.

INP menționează că mai grave ca sancțiunile sunt urmările tragice în traficul rutier atunci când eviți să cuplezi centura de siguranță!

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Test ADN pentru stabilirea adevărului în cazul bebelușului abandonat în Capitală | VIDEO

Nu-și recunoaște vina, iar oamenii legii au decis efectuarea unui test ADN pentru stabilirea gradului …