Știrea zilei

Câte persoane vor monitoriza scrutinul de duminică

 Comisia Electorală Centrală a anunţat vineri, 18 octombrie, că a acreditat ultimii observatori pentru monitorizarea alegerilor locale generale și a alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie 2019. Astfel, scrutinul va fi monitorizat de 1745 observatori, comunică moldpres.

Potrivit deciziei CEC, scrutinul de duminică va fi monitorizat de către 1600 de observatori naţionali delegaţi din partea a 11 organizaţii. De asemenea, CEC a acreditat 145 de observatori internaţionali.

Tot astăzi, CEC a anunţat că duminică va desfășura un proiect-pilot de testare a sistemului de identificare a alegătorilor în secțiile de votare prin intermediul cititoarelor de coduri de bare. Proiectul va fi aplicat în cadrul secţiilor de vot din sectorul Botanica al municipiului Chişinău și va contribui la automatizarea introducerii IDNP-ului alegătorului în aplicația „Prezența la vot”.

Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați duminică la urne pentru a-şi alege primarii. Tot duminică, locuitorii din raza circumscripţiilor electorale uninominale nr. 17, 33, 48 și 50 îşi vor desemna reprezentanţii în Legislativ.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …