Știrea zilei

Câte persoane din regiunea transnistreană au fost diagnosticate până în acest moment cu noul coronavirus | VIDEO

31 de persoane din regiunea transnistreană au fost diagnosticate cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor făcute publice, în rândul bolnavilor sunt adolescenți cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani, doi bărbați de 38 de ani și o femeie de 45 de ani. Totodată, autoritățile din stânga Nistrului analizează opțiunea de a dezvolta un laborator propriu pentru testarea COVID-19 și amenajarea unor izolatoare noi pentru cei bolnavi și suspecți.

Potrivit medicilor, un bărbat infectat cu noul coronavirus, internat în secția de Terapie Intensivă la spitalul din Slobozia, rămâne a fi în stare gravă, ceilalți fiind în stare stabilă. La 1 aprilie, a fost confirmată prezența virusului COVID -19 la o pacientă care a decedat pe patul de spital, acum patru zile.

La 31 martie, la același spital din Slobozia, s-au stins din viață alți trei oameni, dar nu se știe cauza exactă deoarece rezultatele testelor urmează să apară ulterior. Potrivit autorităților din regiunea transnistreană, oficial sunt înregistrate două decese din cauza coronavirusului: femeia din Slobozia și alta din Tiraspol.

În centrul medical de carantină din Slobozia sunt internate 58 de persoane, 29 sunt infecțați cu virusul periculos, iar alți 29 sunt suspecți. Printre cei internați sunt și minori.

Autoritățile din stânga Nistrului sunt în căutarea posibilităților de a deschide un laborator propriu privind testarea pentru COVID-19, deoarece rezultatele testelor , efectuate în capitală, ajung foarte greu.

O altă decizie se referă la deschiderea mai multor izolatoare pentru plasarea bolnavilor și a celor suspecți. În cazul răspândirii în masă a COVID-19, regiunea transnistreană va fi pregătită să izoleze până la 2000 de pacienți, iar izolatoarele vor fi localizate, în special, la Dubăsari și Rîbnița, scrie presa de peste Nistru.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Noua procedură de numire și demitere din funcție a Procurorului General, declarată neconstituțională

Magistrații Curții Constituționale au declarat drept neconstituțională noua procedură de numire și demitere din funcție …