29 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Cât l-au costat pe Igor Dodon cele 20 de vacanțe de lux, petrecute doar în zone exotice | VIDEO

Șeful statului, Igor Dodon, conturile căruia, în ultimii 15 ani, au fost alimentate, oficial, doar din bugetul de stat, s-a odihnit în această perioadă doar în zone exotice. Ziarul de Gardă a intrat în posesia mai multor informații și fotografii despre o serie de vacanțe de lux de care a beneficiat familia Dodon în ultimul deceniu. „Cheltuielile niciodată nu au depășit veniturile” a răspuns Dodon, întrebat de jurnaliști cât l-au costat cele 20 de vacanțe de lux .

Maldive, Seychelles, Dubai sau o vilă exclusivistă de pe teritoriul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri de pe malul Mării Egee, resort gestionat de familia procurorului general al Rusiei, Iurii Chaika. Sunt doar unele din locațiile unde s-a odihnit familia Dodon în ultimii 10 ani.

Potrivit sursei citate, președintele Igor Dodon a încărcat, din 2009, mai multe fotografii pe pagina sa de facebook, inclusiv din unele vacanțe exotice petrecute împreună cu familia sa, în compania unor persoane importante din anturajul său.

Prima vacanță despre care Dodon a povestit pe facebook a fost cea din Maldive, în 2010. Bugetarul Igor Dodon, pe atunci deputat PCRM, publica poze de la schi. În ianuarie 2011, familia Dodon s-a odihnit pe insulele Seychelles, alt paradis din Oceanul Indian numit de agențiile de turism „paradisul celebrităților, al celor care vin în luna de miere și al celor cu posibilități financiare deosebite”. În ianuarie 2020 un sejur cu zbor din Chișinău, depășește suma de 5 mii de euro. Respectiv, o asemenea vacanță putea costa, în 2011, chiar și 10 mii de euro la cursul valutar de atunci. Despre pozele care ilustrează odihna președintelui în Maldive, Dubai sau Seychelles, Dodon a spus că acestea ar fi „atacuri”.

Cât despre cheltuieli, șeful statului a refuzat să spună cât l-au costat și de unde a luat bani pentru vacanțele exotice.

IGOR DODON , președintele Republicii Molodva: Ceea ce ține de cheltuieli, niciodată nu au depășit veniturile. Fiind persoană publică, mereu au fost verificate și plusurile, și veniturile, și cheltuielile.

Ultima vacanță a familiei Dodon s-a încheiat acum câteva zile. Președintele a postat fotografii pe facebook, dar și un filmuleț unde schiază alături de fiul său. Șeful statului, la fel, a refuzat să vorbească despre locație și preț.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Guvernul a decis: Pînzari, restabilit și eliberat din funcția de șef al IGP

Cabinetul de miniștri l-a eliberat din funcția de șef al IGP pe Alexandru Pînzari, după …