Știrea zilei

Casele cu fisuri și liniștea distrusă. Locuitorii mun. Orhei protestează și acuză șeful Poliției locale că protejează interesele unui agent economic | VIDEO

Le-a ajuns cuțitul la os. Mai mulți locuitori ai municipiului Orhei au organizat un protest. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că, din cauza camioanelor care circulă prin apropiere, casele lor au început să dea fisuri. Este vorba despre locuitorii sectorului Lupoaica, iar șoseaua lângă care ei locuiesc duce la cariera din Ivanos.

Oamenii spun că, vinovat de această situație s-ar face comisarul de poliție din Orhei, care ar fi protejat interesele agentului economic ce administrează cariera. Protestatarii au cerut ajutorul Primăriei Orhei care identifică soluții pentru a repara drumul și a asigura liniștea în sectorul Lupoaica al orașului. Totodată, deputații Partidului „ȘOR” au cerut investigarea implicării în acest caz a șefului Poliției locale.

PAVEL VEREJANU , primarul municipiului: „Cu două luni în urmă noi ne-am propus să reparăm acest drum. Noi vedem că este îngust și nu e posibil trecerea camioanelor pe timpul reparării acestui drum. Noi am propus și drum de ocolire. Doar că din păcate comisarul s-a făcut și analist de drumuri. Cum am spus și la o emisiune, el trebuie să dirijeze circulația în sectorul dat. Anume în veacul 21 eu consider că trebuie ca camioanele să nu circule prin sectorul unde locuiesc oamenii.”

Șeful Inspectoratului de Poliție din Orhei, acuzat că ar fi favorizat agentului economic care administrează cariera din Ivanos, nu a reacționat deocamdată la protest. Nici agentul economic vizat nu a comentat situația. Cu detalii la acest subiect vom reveni în edițiile ulterioare.

  •  
  •  
  • 4
  •  

Citește și

Condițiile actuale de călătorie pentru moldoveni în Europa și alte țări ale lumii

Moldovenii care își doresc să călătorească pe timpul verii, fie în scop turistic sau pentru …