Știrea zilei

Carina Ţurcan, acuzată în Rusia de spionaj în favoarea României, eliberată din închisoare

Carina Ţurcan, acuzată în Rusia de spionaj în favoarea României, a fost eliberată, anunță presa din Federația Rusă. Potrivit meduza.io, instanța de judecată a dat astfel curs cererii avocaților Carinei Țurcan, transmite cotidianul.md.

Potrivit avocatului Ivan Pavlov, clienta sa a fost deja eliberată din izolatorul Lefortovo. Cu toate acestea, instanța a dispus interdicții privind efectuarea de anumite activități.

Originară din Republica Moldova, Carina Ţurcan a fost reținută sub suspiciunea de spionaj în favoarea României. Femeia ar fi fost reținută de forțele ruse FSB, care o perioadă au monitorizat punctele de contact ale acesteia.

Carina Țurcan lucra în cadrul grupul rus Inter RAO unde gestionează exportul și importul de energie electrică și, totodată, răspunde de afacerile companiei în Republica Moldova. După arestarea sa, Carina Țurcan a renunțat la cetățenia Republicii Moldova.

Potrivit site-ului companiei, Carina Valerievna Ţurcan este membră a consiliului de administraţie al Inter RAO. Femeia a studiat în Republica Moldova şi are un MBA în Spania. Compania Inter Rao deţine, printre altele, cea mai mare centrală termoelectrică din Republica Moldova, la Cuciurgan. În deceniul trecut, Inter RAO a furnizat energie electrică inclusiv României.

În dosar ar mai fi implicaţi înalţi oficiali din ministerul rus al Energiei. O sursă citată de Interfax susţine că Ţurcan e acuzată că a ajuns în posesia unor secrete de stat pe care le-a divulgat unei ţări din Estul Europei. Înaltul oficial anchetat este ministrul adjunct al Energiei, Viaceslav Kravcenko, care, susţine agenţia rusă, ar fi acceptat să depună mărturie împotriva lui Ţurcan.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Atenție, cei care merg la mare: singura frontieră deschisă spre Grecia este blocată de protestatari bulgari

Dacă eşti cumva în drum spre Grecia, află că singurul punct de trecere al frontierei …