Știrea zilei

Care este starea copiilor din Comrat, intoxicați la cantina liceului | VIDEO

36 de copii au ajuns în stare gravă la spitalul raional Comrat, iar 120 au avut nevoie de consultație medicală, după ce s-ar fi intoxicat cu mâncare la cantina liceului. Cazurile au fost înregistrate în satul Cioc-Maidan, din raionul Comrat, iar Agenția Națională pentru Sănătate Publică a prelevat probe pentru a identifica sursa exactă a intoxicației.

Contactat de postul nostru de televiziune, directorul adjunct al liceului din satul Cioc-Maidan ne-a spus că elevii au mâncat la prânz supă, pilaf și salată din legume. Bucatele sunt pregătite în incinta instituției de învățământ.

LARISA ȘTIROI, director adjunct, liceul satului Cioc-Maidan, raionul Comrat: „Am fost la serviciu până la ora 22.00. Am început să primim apeluri de la părinți, care ne-au spus că elevii se simt rău, după care am apelat la diriginții copiilor, profesorii. Copiii care au fost internați în spitale sunt elevi în clasele a 5-a, a 6-a, a 7-a și a 8-a. Ei s-au plâns de dureri abdominale și vomă.

Larisa Știroi ne-a mai spus că este primul caz de intoxicație înregistrat în cadrul liceului. Potrivit vicedirectorului spitalului raional din Comrat, Constantin Ianioglo, copiii sunt internați în secția de boli infecțioase și se află sub supravegherea medicilor, iar starea lor este satisfăcătoare.

Ministerul Sănătății s-a autosesizat pe acest caz. Ministrul Viorica Dumbrăveanu a solicitat acordarea asistenței medicale copiilor internați și, la necesitate, să fie transferați în instituțiile medicale republicane. Totodată, oficialul a atenționat să fie verificată starea de sănătate a tuturor copiilor din liceu, a profesorilor și ai angajaților instituției. Astfel, au fost examinați peste 120 de elevi.

Specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și cei ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au prelevat probe pentru a stabili sursa intoxicației.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Doi bărbați au fost reținuți pentru comiterea a două omoruri în Capitală

Doi bărbați, bănuiți de comiterea a două crime, au fost reținuți de ofițerii de investigație …