Știrea zilei

Carantină și nu prea la Sângerei. Inițiativa primarului, blocată de președintele raionului

Primarul orașului Sângerei, Arcadie Covaliov, spune că va încerca să convindă autoritățile raionale să instituie situație de carantină în localitate. Edilul a declarat în această dimineață că dispoziția sa, semnată la 20 martie, nu a fost acceptată de către președintele raionului, ex-democratul Grigore Corcodel.

Astfel, spune primarul, nu a fost acceptată nici propunerea de a institui două puncte de control la intrare/ieșire din oraș, transmite deschide.md.

La fel, Covaliov s-a adresat locuitorilor orașului Sângerei, veniți recent de peste hotare, să stea acasă. Potrivit lui, în caz contrar persoanele date „vor fi deferite justiției”.

Amintim că orașul Sângerei urma să intre în carantină începând cu ora 00.00 (21 martie). O decizie în acest sens a fost adoptată de Comisia Situații Excepționale din localitate. Decizia a fost luată după ce o femeie de 59 de ani, revenită recent din Marea Britanie, a fost testată pozitiv pentru noul tip de coronavirus. Ulterior, alte două persoane au fost infectate cu COVID-19.

Detalii: Orașul Sângerei intră în carantină

Precizaăm că în orașul Sângerei locuiesc peste 12 mii de persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …