Știrea zilei

Candu: Vom cere demisia conducerii MAEIE și a celor din Guvern

Opoziția parlamentară cere Comisiei pentru Situații Excepționale (CPE) să organizeze câte 4-5 curse charter pe zi, pentru ca moldovenii blocați peste hotare să poată ajunge acasă. Dacă acest lucru nu se va întâmpla după ședința de astăzi a CPE, atunci mâine va fi înregistrată o moțiune simplă împotriva conducerii Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), care întocmește listele cu moldovenii ce solicită transport ca să revină acasă, scrie ziarulnational.md.

„Aceste liste se fac de MAEIE, doar că nimeni nu le-a văzut. Noi am solicitat listele, însă nu ni s-au prezentat. Ni s-a spus că urmează ca CPE să adopte mai întâi un regulament, după care listele vor fi publice. Actualmente avem mai mulți moldoveni blocați peste hotare, unii plecați în deplasări de serviciu. CPE autorizează acum câte 4-5 curse charter pe săptămână, dar e nevoie de 4-5 curse pe zi”, a declarat deputatul Andrian Candu.

Fostul spicher, liderul grupului „Pro-Moldova” din Parlament, a precizat că, dacă astăzi Comisia pentru Situații Excepționale nu va autoriza mai multe curse charter, atunci va fi înregistrată o moțiune simplă împotriva conducerii MAEIE: „Vom cere demisia conducerii MAEIE și a celor din Guvern care ar trebui să ia decizii pentru concetățenii noștri”.

De asemenea, Candu spune că Igor Dodon a „încurcat-o” după ce a decis să-i lase pe cont propriu pe moldovenii din diaspora.

„Dacă Dodon crede că la alegerile prezidențiale o să aibă susținerea populației, atunci greșește amarnic. Deja a încurcat-o. El nu-i vrea acasă pe moldovenii din diaspora, pentru că știe că nu va fi votat de ei”, a adăugat Candu, în cadrul unui live pe Facebook.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

„Unirea” necesară între PAS și PPDA împotriva lui Igor Dodon: Năstase propune candidații pentru funcţia viitorului șef al Executivului | VIDEO

După o perioadă mai lungă în care nu au comunicat, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, …