Știrea zilei

Candu: PDM trebuie să susțină moțiunea împotriva ministrului de Externe | VIDEO

Fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat trebuie să susțină moțiunea simplă împotriva ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi. Opinia a fost exprimată de deputatul PDM, Andrian Candu, pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, Ciocoi trebuie să se ocupe de politică externă și nu de interpretarea istoriei.

Candu mai susține că șeful de la Externe trebuie să-și dea demisia de onoare înainte ca moțiunea să fie dezbătută în plenul Parlamentului. O moțiune simplă împotriva ministrului de Externe a fost înregistrată de deputații din facțiunile PAS și PPDA, ca urmare a declarațiilor scandaloase făcute de Ciocoi legate de evenimentele din 1992.

Oficialul a menționat că „Federația Rusă a intervenit în Războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge”, motiv pentru care nu trebuie privită ca un stat agresor.

Declarațiile sale au fost criticate de organizații ale veteranilor și de mai mulți experți. În apărarea lui Ciocoi au sărit președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, care au menționat că declarațiile șefului diplomației Moldovei ar fi fost interpretate greșit.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Moldova cumpără din China 100 de mii de teste pentru coronavirus

Republica Moldova a comandat din China 100 de mii de teste pentru depistarea infectării cu …