Știrea zilei

Candidatul Partidului „ȘOR” a câștigat detașat funcția de primar al Orheiului, lăsând concurenții săi fără șanse | VIDEO

Victorie zdrobitoare la Orhei. Candidatul Partidului „ȘOR” a câștigat detașat funcția de primar al municipiului, lăsând concurenții săi fără șanse. Totodată, candidații formațiunii au câștigat, din primul tur, mai multe comune din raion. Datele CEC arată că din cele 37 de localități, care fac parte din componența municipiului Orhei, 9 candidați au ieșit învingători din primul tur, iar 23 se vor duela în turul doi.

Candidatul la funcția de primar de Orhei din partea Partidului ȘOR, Pavel Verejanu, a obținut un scor impresionant de peste 80% din voturile orheienilor, spulberând în acest sens șansele contracandidaților săi. El spune că a fost sigur de victoria sa, grație proiectelor frumoase realizate de formațiunea care l-a desemnat în această funcție. Chiar dacă Orheiul este deja cel mai frumos oraș din țară și poate concura cu alte municipii europene, Verejanu spune că nu se va opri aici. Alături de echipa sa, va continua să bucure locuitorii din Orhei și cu alte inițiative menite să le îmbunătățească condițiile de trai.

Mulțumesc toți orheienii pentru unitatea pe care am arătat-o în acest scrutin electoral. De altfel, chiar vă mulțumesc din suflet și cu plecăciuni către dvs, fiindcă noi am demonstrat că suntem o familie mare, suntem o familie unită și până la urmă ducem acel mesaj, acea speranță pentru toți cetățenii RM, a declarat Pavel Verejanu.

Potrivit datelor preliminare afișate de CEC, Verejanu nu este singurul candidat al Partidului ”ȘOR” care și-a înfrânt contracandidații din primul tur. În satul Isacova, Stanislav Cvasnîi a obținut aproape 62 procente. Urmează Jora de Mijloc, unde Sergiu Labliuc a obținut aproape 68 procente, iar la Mârzești, șefia primăriei a fost câștigată cu 61 la sută. Pentru un primar din partea Partidului ”ȘOR” au votat 51% din alegătorii de la Morozeni și 64% din cei de la Piatra. Șefia primăriei din comuna Puțintei și Vatici– a fost câștigată de candidați din partea Partidului ”ȘOR” cu aproape 52%, iar în Pelivan – cu 59 de procente. (OUT CARTON 2) În alte 23 de localități va fi organizat turul 2. Astfel, în 7 localități, candidații înaintați de Partidul ”ȘOR” se vor duela cu reprezentanții din Blocul ACUM și Partidul Democrat.

În 2 – cu cei din Partidul Socialiștilor, în 3 localități cu candidați independenți. Într-un sat cu reprezentantul de la partidul Verde Ecologist, într-o localitate – cu Partidul Popular European și în 2 sate cu candidații înaintați de la Partidul Voința Poporului. Un rezultat bun în alegeri a obținut și candidatul desemnat de partidul ”ȘOR” în Taraclia, Veaceslav Lupov.

Acesta va duela în turul doi cu candidatul din partea Partidului Comuniștilor. De rezultatele formațiunii se bucură întreaga echipă. Președintele de onoare al Partidului ”ȘOR”, Valerii Klimenco a declarat că scorul bun este munca întregii echipe.

Alegerile au avut loc, rezultatul este cunoscut. Consider că pentru Partidul ”ȘOR” este un scor bun, în pofida presiunilor fără precedent făcute de către putere asupra formațiunii în campania electorală. Cu toate acestea partidul s-a mobilizat, a declarat VALERII KLIMENKO, candidat la funcția de primar, mun. Chișinău.

Valerii Klimenko s-a referit și la alegerile din Chișinău. Deși nu a obținut funcția de primar, el spune că va lucra în consiliul municipal pentru interesele orășenilor.

Sperăm ca peste 4 ani, locuitorii orașului vor învăța ceva și când vor veni să voteze vor face alegerea corectă, a mai adăugat VALERII KLIMENKO, candidat la funcția de primar, mun. Chișinău.

Și la nivel de consiliul local, Partidul ”ȘOR” a obținut cele mai multe rezultate. Astfel,  în 12 localități, formațiunea politică a obținut majoritatea în consiliile locale. Este vorba de orașul Orhei, satul Isacova, com. Ivancea, comuna Jora de Mijloc, Mârzești, Berezlogi, Piatra, Puțintei, Trebujeni, Vatici, Chiperceni și Pelivan, iar restul comunelor și satelor, urmează să facă alianțe cu reprezentanții delegați din Blocul ACUM, PDM, PSRM, PLDM și Partidul Voința Poporului.

PRIMARI DIN PRIMUL TUR

Orașul Orhei – Verejanu Pavel – 80.03%

sat. Isacova – Cvasnîi Stanislav – 61.52%

com. Jora De Mijloc – Labliuc Serghei – 67.81%

com. Mîrzeşti – Berezanţev Vitalie – 61.75%

com. Morozeni – Țurcan Igor – 51.01%

PRIMARI DIN PRIMUL TUR

com. Piatra – Țugui Mariana – 63.45%

com. Puţintei – Iaţco Elena – 51.74%

com. Vatici – Ciobanu Dumitru – 52.02%

com. Pelivan – Zaporojan Veaceslav – 59.23%

MAJORITATEA ÎN CONSILIILE LOCALE

Orhei – 75.30%

Isacova – 60.87%

com. Ivancea – 51.12%

com. Jora De Mijloc – 65.25%

com. Mîrzeşti – 59.96%

com. Berezlogi – 51.56%

MAJORITATEA ÎN CONSILIILE LOCALE

com. Piatra – 65.41%

com. Puţintei – 51.91%

com. Trebujeni – 54.22%

com. Vatici – 56.65%

com. Chiperceni – 53.16%

com. Pelivan – 63.78%

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Nu le-a mers la Curte, acum o fac în Parlament: Socialiștii vor ca șeful statului să rămână membru de partid

Interdicția de a fi membru de partid, care este impusă în prezent președintelui țării ar …