Știrea zilei

Candidați la CCM: Rude și judecători din anturajul ACUM-PSRM cu dosare pierdute la CEDO | VIDEO

Guvernarea ACUM-PSRM încearcă să o promoveze în funcția de judecător al Curții Constituționale pe Tatiana Răducanu, mătuşa lui Alexandru Machedon, unul dintre fruntaşii PPDA și apropiat a lui Andrei Năstase. Din numărul total de 13 candidaţi înscriși la concurs pentru această funcție se regăseşte şi judecătoarea Domnica Manole, care a fost dată afară din sistem şi a candidat la alegerile parlamentare pe lista Blocului Electoral „ACUM”.

Mătușa lui Alexandru Machedon, unul dintre finanțatorii PPDA-ului, Tatiana Răducanu, fostă judecătoare a Curții Supremă de Justiție a intrat în vizorul public pentru șapte dosare pe care le-a examinat și s-a expus. Pe toate, Moldova a fost condamnată la CEDO.

Ea a ajuns să fie cercetată penal în 2016, după ce, în calitate de judecător al Curţii de Apel Chişinău, a adoptat o hotărâre în care a obligat abuziv Comisia Electorală Centrală să iniţieze un referendum, la iniţiativa Platformei Demnitate şi Adevăr.

Domnica Manole, un alt candidat la funcția de judecător al Curții Constituționale, a intrat în gura presei încă din 2008, după ce a fost surprinsă în flagrant, de către o echipă TV, în timp ce oferea sfaturi lui Eduard Muşuc şi avocatului acestuia privind modul în care ar putea să obţină câştig în faţa lui Mihai Ghimpu, într-un dosar pe care îl avea pe rol şi care viza şefia Consiliului Municipal.

Întâmplător sau nu, după ce a fost demisă din funcţia de judecător, Domnica Manole a intrat în politică cu ajutorul lui Andrei Năstase, care a inclus-o în lista candidaţilor blocului „ACUM” la alegerile parlamentare din 24 februarie. Iar la o lună după ce puterea a fost preluată de Alianţa PSRM-PAS-PPDA, Domnica Manole a fost achitată în dosarul penal în care era cercetată pentru că a luat o decizie în favoarea lui Năstase, prin interpretarea ilegală a Constituţiei.

Controversatul judecător Domnica Manole s-a înscris în concursul pentru funcția de judecător al Curții Constituționale pe ultima sută de metri.

CV-urile candidaților au fost publicate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturi. De menționat că azi, 12 iulie, este ultima zi de depunere a dosarelor pentru funcția de judecător la CCM. Concurs a fost organizat de CSM.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ultima oră! Autoritățile din Moldova au emis cod galben de alertă națională privind coronavirusul | VIDEO

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță cod galben de alertă națională privind coronavirusul. Anunțul …