Știrea zilei

Candidați la CCM: Rude și judecători din anturajul ACUM-PSRM cu dosare pierdute la CEDO | VIDEO

Guvernarea ACUM-PSRM încearcă să o promoveze în funcția de judecător al Curții Constituționale pe Tatiana Răducanu, mătuşa lui Alexandru Machedon, unul dintre fruntaşii PPDA și apropiat a lui Andrei Năstase. Din numărul total de 13 candidaţi înscriși la concurs pentru această funcție se regăseşte şi judecătoarea Domnica Manole, care a fost dată afară din sistem şi a candidat la alegerile parlamentare pe lista Blocului Electoral „ACUM”.

Mătușa lui Alexandru Machedon, unul dintre finanțatorii PPDA-ului, Tatiana Răducanu, fostă judecătoare a Curții Supremă de Justiție a intrat în vizorul public pentru șapte dosare pe care le-a examinat și s-a expus. Pe toate, Moldova a fost condamnată la CEDO.

Ea a ajuns să fie cercetată penal în 2016, după ce, în calitate de judecător al Curţii de Apel Chişinău, a adoptat o hotărâre în care a obligat abuziv Comisia Electorală Centrală să iniţieze un referendum, la iniţiativa Platformei Demnitate şi Adevăr.

Domnica Manole, un alt candidat la funcția de judecător al Curții Constituționale, a intrat în gura presei încă din 2008, după ce a fost surprinsă în flagrant, de către o echipă TV, în timp ce oferea sfaturi lui Eduard Muşuc şi avocatului acestuia privind modul în care ar putea să obţină câştig în faţa lui Mihai Ghimpu, într-un dosar pe care îl avea pe rol şi care viza şefia Consiliului Municipal.

Întâmplător sau nu, după ce a fost demisă din funcţia de judecător, Domnica Manole a intrat în politică cu ajutorul lui Andrei Năstase, care a inclus-o în lista candidaţilor blocului „ACUM” la alegerile parlamentare din 24 februarie. Iar la o lună după ce puterea a fost preluată de Alianţa PSRM-PAS-PPDA, Domnica Manole a fost achitată în dosarul penal în care era cercetată pentru că a luat o decizie în favoarea lui Năstase, prin interpretarea ilegală a Constituţiei.

Controversatul judecător Domnica Manole s-a înscris în concursul pentru funcția de judecător al Curții Constituționale pe ultima sută de metri.

CV-urile candidaților au fost publicate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturi. De menționat că azi, 12 iulie, este ultima zi de depunere a dosarelor pentru funcția de judecător la CCM. Concurs a fost organizat de CSM.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Creştinii ortodocşi de stil vechi îi serbează astăzi pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Creştinii ortodocşi de stil vechi îi sărbătoresc astăzi pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, ultima …